Schitul Vovidenia – reper de istorie si traditie pe plaiurile Neamtului

0

Asociatia Romana pentru Educatie Individual Adaptata a inceput la data de 21.09.2011 implementarea poiectului “Schitul Vovidenia – reper de istorie si traditie pe plaiurile Neamtului”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul Major de Interventie 5.3 “Valorificarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare pentru cresterea atractivitatii regiunilor Romaniei ca destinatie turistica”.

Valoarea totala a proiectului este de 886.556,60 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 714.965,00 lei, cuprinzand 607.720,25 lei finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), 92.945,45 LEI DIN BUGETUL NATIONAL SI 14.299,30 lei  contributia proprie a beneficiarului. Proiectul se implementeaza pe o Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea si consolidarea turismului in judetul Neamt, prin sprijinirea promovarii produselor specifice in vederea dezvoltarii durabile a turismului pe plan local, judetean, regional si national.

 Obiectivul specific al proiectului il constituie valorificarea potentialului turistic local prin promovarea identitatii cultural – religioase, componenta a mediului antropic, in scopul cresterii gradului de atractivitate ca destinatie turistica a Schitului Vovidenia.

Rezultatele obtinute vor contribui la atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale prin imbunatatirea gradului de atractivitate a regiunilor din punct de vedere turistic, la cresterea sansei sociale si profesionale prin mentinerea locurilor de munca si implicit, vor raspunde obiectivelor Strategiei Nationale de Dezvoltare Regionala care a identificat dezvoltarea turismului ca o prioritate de dezvoltare regionala, dat fiind potentialul turistic existent in toate regiunile.

Corina Danila – responsabil cu promovarea

Maria Adriana Petrariu – primar  comuna Vanatori NT

Mihail Daniliuc, stareţul Schitului Vovidenia

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate