Schimbarea clasei politice nemțene, departe de realitate

0

politica-locala

Ultima mare speranță în reinventare a clasei politice locale și-au pus-o  nemțenii la ultimele alegeri când au votat masiv cu USL care, în scurt timp, a dovedit că nu a fost altceva decât o asociere politică creată cu scopul de a prosti electoratul. Deși la acea vreme și eu am votat cu 2 mâni doar ca să scăpăm de aroganța PDL-ului, care avea în mână 70% din clasa politică locală, la scurt timp USL-ul s-a rupt iar cei care îl compuneau au asimilat fără nici un pic de rușine fosta clasă politica de care nemțenii voiau să scape. Mai concret, când PSD s-a rupt de PNL, social democrații s-au aliat imediat cu UNPR și PPDD, adică exact cu cei cu care se luptaseră în campanie iar PNL a fagocitat PDL-ul.
În afară de partidele mici din Neamț, restul sunt pline de aceeași politicieni în majoritatea lor incompetenți, care au tot pendulat de la un partid la altul.
Și în administrație sau deconcentrate situație este asemănătoare. Cei care aveau înainte în ”arendă” instituțiile nemțene, în proporție covârșitoare sunt aceeași și poate problema nu ar fi chiar ieșită din comun, tradiția numirilor politice având rădăcini vechi la noi, dar din păcate peste trei sferturi din cei rămași pe funcții sunt la fel ca majoritatea politicienilor locali, adică niște incompetenți care nici nu au capacitatea de a căpăta competențe pe domeniile de activitate unde au fost numiți.
Aș vrea să am posibilitatea să vă prezint un nou politician local și planul său dar din păcate nu am întâlnit încă așa ceva. Am observat gravitând în jurul PNL și PSD câteva personaje care vor să pară noi în politică, dar din păcate e vorba doar de oameni de care partidele locale încearcă să se folosească profitând de notorietatea acestor persoane sau de resursele lor financiare.
Schimbarea clasei politice nemțene este încă un vis frumos iar singura variantă reală pentru a se realiza este ca la viitoarele alegeri să se voteze doar cu partide mici, unde nu sunt prea multi politicieni vechi și independenți, în detrimentul PSD și al PNL care au cam demonstrat ce pot face pentru acest județ.
Până ce nu se va schimba actuala clasă politică locala, oamenii de valoare nu se vor implica pentru simplul motiv că nu vor dori să se murdărească și să fie tăvăliți prin lături ca la final să constate că nu pot face nimic din cauza sistemului local blocat de incompetenți și corupți.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate