Schimb de experienta la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”

0

La Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamt, pe 10 decembrie, in jurul orei 10, a avut loc o intalnire a elevilor cu cadrele didactice pentru a dedica acest eveniment  drepturilor omului.  Workshop-ul a fost organizat cu sprijinul Asociatei pentru Stiinta, Cultura, Ecologie, Tineret si Integrare Sociala  in cadrul proiectului de Grundtvig LLP HAIFES in parteneriat cu Colegiul Tehnic “Gheorghe Cartianu”. Invitatul special al evenimentului a fost un japonez, Ushi Yama Susumu, un calator convins, care spera sa faca lumea mai buna. Acesta a calatorit in 64 de tari, iar drumul sau nu se opreste aici, in Romania, ci va merge mai departe spre a se face cunoscut  lumii intregi si a invata de la ceilalti. El a poposit in Piatra Neamt pentru a le impartasi elevilor Colegiului Tehnic “Gh. Cartianu” din experientele sale.

Ushi, cum ii place sa i se spuna, face parte din comunitatea Couch Surfing, o comunitate internationala cu peste 2.2 milioane de membri in 237 de state. Couch Surfing este un termen care semnifica practica de a se muta dintr-o casa a unui prieten in alta, sa dormi in orice fel de spatii disponibile, pe jos, pe canapea, fara a sta mai mult de doua zile in acelasi loc. Dupa o inregistrare gratuita pe siteul Couch Surfing, membrii primesc informatii complexe despre prietenii lor calatori. Voluntarii pot oferi locuri de cazare celor care cauta asa ceva intr-o anumita tara.

Eleonora Budur este cea care a luat initiativa lansarii acestui eveniment pentru a aduce in fata elevilor un exemplu de austeritate, libertate si sinceritate in persoana lui Ushi, tocmai pentru a sugera ideea ca nu banii conteaza in viata, ci demnitatea, libertatea, respectul fata de sine si fata de ceilalti. Ushi s-a declarat multumit de ospitalitatea romanilor si chiar a afirmat ca “Toate drumurile duc spre Romania”. Numindu-se pe sine rocker ascet, instrumentul sau preferat este chitara electrica. De alfel, elevii si profesorii au avut ocazia sa asculte cateva dintre cantecele sale favorite.

Intalnirea de la Cartianu a fost, intr-adevar, un schimb de experienta si speram ca a deschis in ochii tinerilor o noua perspectiva…Perspectiva gasirii unui ideal, a cautarii a ceea ce te defineste cel mai bine. Mesajul transmis de Eleonora Budur a fost “Banii nu aduc intotdeauna fericirea…”

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate