SCCO Neamț, acțiune de sprijin în mai multe percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional organizat

0

La data de 31.08. 2023 , procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea  a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor  de trafic de droguri de risc și mare risc și  efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În aceeași cauză, sunt cercetați alți șase inculpați, cinci în stare de arest preventiv și unul sub măsura controlului judiciar, pentru același tip de infracțiuni.

S-a reținut că pe parcursul anului 2023, cei 8 inculpați  au comercializat, în mod repetat, diverse cantități de canabis, hașiș, amfetamină, 3-CMC, comprimate ecstasy, dar și substanțe cu efect psihoactiv,  către consumatori, preponderent  tineri, din județul Bacău.

Au fost puse în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Bacău și Bistrița Năsăud, fiind identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 110 grame canabis, 140 grame hașiș, 37 comprimate ecstasy,  20 grame substanțe cu efect psihoactiv, cântare electronice de mare precizie, dispozitive tip grinder, mai multe terminale mobile și alte mijloace de probă.

La data de  01.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a dispus arestarea preventivă a celor 2 inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și au beneficiat de sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și Târgu Mureș, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Botoșani, Bistrița Năsăud, luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din IPJ  Bistrița Năsăud și al jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

informează DIICOT

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate