Şase medalii pentru olimpicii români, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (2015)

0

Şase medalii (o medalie de aur şi cinci de argint) este bilanţul lotului olimpic de juniori al României, prezent la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 24 – 29 iunie, la Belgrad.

Medalia de aur a fost cucerită de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandra Timofte (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Lenca Iarina Cuturela şi Ioan Andrei Nicolae (ambii elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani) şi Ioan Paul Petru Tîrlişan (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Bistriţa-Năsăud).

Delegaţia României a fost condusă de profesorii Andrei Eckstein (Universitatea Politehnica din Timişoara) şi Marius Perianu (Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina). Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România a participat, ca observator, profesorul Mircea Aldea Fianu (Şcoala cu clasele I – VIII nr. 19 din Bucureşti).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. La ediţia din acest au participat concurenţi din 19 ţări (11 state cu statut permanent şi 8 cu statut de invitat)..

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate