”Sărbătorim” 2 ani de la ”rușinea învățământului nemțean”

2

Acum 2 ani de zile cel mai performant director de unitate de învățământ din Neamț, prof. dr. Moscalu Liminița, directoare Liceului de Artă din Piatra Neamț a fost schimbata, noi zicem pe criterii politice, alții pe nu știu ce alte considerente. Obținerea unei finanțări pe Erasmus Plus de 100.000 euro, performanțele competiționale ale elevilor și mai ales promovarea acestora ar fi doar câteva lucruri pe care le putem aminti legat de această directoare. 

Poate acest subiect ar fi putut fi trecut cu vederea mai ales că doamna Moscalu nu a mai dorit să ocupe funcția de director, dar după această schimbare s-a dat un mare concurs de ocupare a funcțiilor de directori în școli și, din tot județul Neamț, un domn a obținut una dintre cele mai mici note, dacă nu cumva chiar cea mai mică din tot județul. Ei bine, acel domn este și acum directorul Liceului de Arte. De ce? Pentru că ar fi singurul de acolo care ”întrunește criteriile necesare pentru a putea fi director”.

Liceul unde o directoare ne invita aproape săptămânal să promovăm activitățile și copiii și ne convingea să o facem absolut gratuit este acum liceul unde noul director nu trimite nici un amărât de e-mail cu vreo realizare a unui copil la vreun concurs. Până și școlile din mediul rural sunt interesate să își promoveze elevii de excepție. De doi ani de zile, la Liceul de Artă directorul parcă nu există. Atât dezinteres este de neînchipuit, mai ales la un  liceu vocațional. Ce s-a întâmplat cu conducerea acestui liceu este ”rușinea învățământului nemțean”.

Poate fosta directoare trebuia înlocuită pentru că nu era de la partidul care trebuie, dar să o înlocuiești cu un domn care a picat în mod rușinos examenul de ocupare a funcției de director și să îl menții pe această funcție ani de zile, asta nu ne putem face că nu o vedem.

Dacă celor de la putere le-am spus mai sus opinia noastră, nu încheiem fără a bate obrazul liberalilor care își canalizează energia spre multe lucruri mai puțin spre a dezbate astfel de cazuri în care cei loviți sunt chiar colegi de-ai lor. Au liberalii nemțeni tot timpul din lume să atace PSD-ul, dar nici un minut să lupte pentru colegii lor.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Vicu Vicu spune

    Sistemul educational e varza.

  2. Livia spune

    Mereu invatamantul ne dezamageste. Sunt tot cadru didactic la inceput de drum, nu stiu cat o sa mai continui pe drumul asta!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate