Sarbatoarea Razboienilor

2

Sarbatoarea Razboienilor a avut loc la acest sfarsit de saptamana, ocazie cu care, la Valea Alba, nemtenii au putut asista la o manifestare care a devenit traditie in judetul nostru. La aceasta sarbatoare au participat oficialitatile nemtene, dintre care amintim prezenta presedintelui CJ Neamt (institutia care a finantat, in parte, manifestarea), Vasile Pruteanu, fiind  un eveniment menit sa readuca in prim-plan mostenirea culturala si istorica a comunei Razboieni. Nu in ultimul rand, a fost o ocazie de comemorane a eroilor cazuti pentru neam si tara in 1476, in batalia de la Valea Alba, sub conducerea voievodului Stefan cel Mare.

In continuare, imagini de la ceremonia de depunere a florilor.

{}

Participantii au avut ocazia sa se bucure de Sarbatoarea Razboienilor in mod traditional, cu cantece si dansuri populare atat din judetul Neamt, cat si din alte zone ale tarii.

Pentru o informare corecta trebuie sa vedeti si partea nevazuta in presa a sarbatorii de la Razboieni.

Emilian Zaharia

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Miha spune

    Pt Ciubotaru: gresit, materiale de la aceasta sarbatoare au aparut in seara zilei de duminica >> http://www.descopera-judetul-neamt.ro/component/option,com_joomgallery/Itemid,596/catid,67/view,category/. Dovada stau postarile de facebook (aici neaparand data, ora la care au fost postate). Iar la aceasta sarbatoare nu a participat doar o anumita categorie de persoane, dupa cum reiese din imaginile postate de ziar, au fost si localnici chiar si pietreni si nu s-au depus doar coroane si tinut discursuri.

  2. ciubotaru spune

    Felicitări! Sunteţi singurul ziar local în care,luni,1.08.2011(la prima oră),Sărbătoarea Războienilor a fost prezentată detaliat,cu bune şi rele,publicului cititor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate