„Săptămâna prevenirii criminalitătii” – 27 septembrie – ziua prevenirii violentei intrafamiliale

0

„Săptămâna prevenirii criminalitătii” a continuat cu actiunea programată în data de 27 septembrie 2012 de politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii pe linia prevenirii violentei intrafamiliale.
Grupurile tintă vizate au fost: elevii claselor V – VIII de la Scoala cu clasele I – VIII din satul Moreni, comuna Văleni si părintii acestora. Politistii au transmis informatii cu privire la consecintele faptelor cu violentă asupra dezvoltării pe plan social si moral a minorilor, iar în cadrul lectoratului cu părintii au fost prezentate filme de informare si de prevenire si au avut loc discutii pe tema prevenirii violentei domestice, precum si aspecte legate de identificarea unor solutii la problemele cu care se confruntă adolescentii.
Activitătile s-au bucurat de sprijinul partenerilor Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt: Serviciul de Probatiune de pe lângă Tribunalul Neamt Grupul
de Actiune Comunitară Văleni.
Violenta în familie este cel mai prezent fenomen în societatea de azi si totodată factorul ce favorizează multe alte comportamente/ evenimente negative: agresivitate, absenteism, fuga de acasă, sinucideri chiar, rezultate scolare slabe. Violenta domestică este considerată, conform Legii 217/2003 o încălcare gravă a drepturilor omului, prin urmare scopul activitătii a fost realizarea unei bune informări a elevilor si părintilor asupra adoptării unei mentalităti sănătoase în ce priveste egalitatea de sanse între femei si bărbati, comportamentul nediscriminatoriu, precum si respectul reciproc.
Partenerii invitati la activitate au accentuat aspectele legate de formele de manifestare a violentei domestice: violenta fizică, psihologică, sexuală, economică, socială, etc. si consecintele ce decurg – traumele fizice si emotionale suferite de victimele acestui tip de infractiune.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate