Primaria Piatra Neamt lucreaza pentru PDL ?

4

Astazi mi-a parvenit, desigur pe surse , un comunicat de presa trimis de Primaria Piatra Neamt catre toate publicatiile mai putin catre ziarpiatraneamt.ro.
Intai sa va aratam frumosul comunicat :
COMUNICAT DE PRESĂ 27.09.2012

Pentru deblocarea situației în care se află asistenții personali și persoanele cu handicap grav, în data de 28.09.2012 Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamţ este convocat în şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii de către municipalitate vizând alocarea sumelor necesare plăţii drepturilor acestor categorii de persoane.
La ultima rectificare bugetară, Ministerul Finanţelor a acordat Primăriei Piatra-Neamţ suma de 134.000, sumă ce nu acoperă plata indemnizaţiilor nici măcar în decursul unei singure luni.
Reamintim faptul că Primăria Piatra Neamţ a solicitat Guvernului USL suma de 2.000.000 lei, reprezentând cota TVA alocată de către DGFP Neamţ, pentru plata drepturilor de care beneficiază asistenţii personali şi persoanele cu handicap grav. Nici până la această oră, nu s-a primit un răspuns afirmativ sau negativ de la Ministerul Finanţelor Publice.
În continuare sperăm ca şi Instituţia Prefectului Neamţ, instituţie care reprezintă interesele pietrenilor în relaţia cu Guvernul României, să ne ajute în soluţionarea acestei probleme a persoanelor cu handicap grav şi a asistenţilor personali.
Având în vedere situaţia extrem de dificilă în care se află aceste categorii de persoane din cauza indiferenţei cu care au fost tratate semnalele noastre de alarmă, se va supune dezbaterii Consiliului Local Piatra Neamţ rectificarea bugetului local pentru acoperirea din surse locale a drepturilor financiare pe care le au asistenţii personali şi persoanele cu handicap grav din municipiu.
De asemenea, pentru o completă informare, menţionăm faptul că Primăria municipiului Piatra Neamţ trebuie să primească co-finanţarea proiectelor europene aflate în derulare în valoare de peste 10 milioane de lei, primind de la Guvernul USL doar 374.919 lei.

În concluzie, “sprijinul” primit de către municipiul Piatra-Neamţ de la Guvernul României nu se regăseşte nici în co-finanţarea proiectelor europene ce se află în derulare, dar nici în finanţarea asistenţei sociale.
Într-o postare din 12 august 2012 pe blogul personal a primului ministru Victor Ponta, acesta afirmă că în trimestrul 2 al anului, încasările la buget au crescut cu 1,2 miliarde de lei față de primul trimestru. Statisticile ANAF arată faptul că în general veniturile din primul trimestru al unui an sunt cele mai scăzute din cele patru trimestre ale anului respectiv. De exemplu: creșterea din trimestru II 2010 față de trimestru I 2010 a fost de 2,8 miliarde lei, iar din trimestru II 2011 față de trimestrul I 2011 de 4,48 miliarde.
Principala cauză a lipsei fondurilor pentru investiţii si asistenţă socială o reprezintă ineficienţa şi incompetenţa guvernului USL în colectarea taxelor şi impozitelor la bugetul de stat.
Prin aceste practici ale guvernului USL revenim la practicile folosite dinainte de 2004, când orice adversar politic era șicanat, singurele victime ale acestor practici fiind cetățenii.

P.S: Referitor la afirmațiile tendențioase referitoare la concediul domnului primar, facem precizarea ca: un funcționar a stat peste un an de zile in concediu medical (pe banii cetățenilor) pana când acesta a găsit un serviciu de asemenea foarte bine plătit.

Desigur comunicatul nu este semnat de nimeni personal, ci de serviciul de comunicare .
Sa o luam pe rand :

1. Nu cred ca este treaba primariei sa faca cu angajati platiti din banii nostrii analize politice , sa verifice blogul lui Ponta sau alte traznai . In acest sens informam Primaria Piatra Neamt ca din punct de vedere institutional nu exista Guvernul USL . Daca tot se documenteaza pe blogul lui Ponta sa incerce si adresa de internet www.gov.ro si vor descoperi ca se numeste GUVERNUL ROMANIEI . Iar din cate stiu eu, cei de la primarie fac administratie publica nu politica si nici nu sunt angajati acolo sa tina partea PDL .
2. Nu stim cine este angajatul primariei Piatra Neamt care are expertiza necesara sa emita expresii de genul „ineficienta si incompetenta guvernului” . Eu am voie sa imi dau cu parerea cat vreau si sa spun ca actualul guvern este incompetent si dealtfel orice persoana din Romania poate spune acest lucru, dar in cazul de fata cand Primaria Piatra Neamt face analize de fiabilitate a guvernului, mi se pare o sfidare la adresa cetatenilor din banii carora sunt platiti angajatii primariei . Nu cred ca primaria este o institutie abilitata in a analiza activitatea guvernului si in a emite calificative pentru acesta .
3. P.S.-ul este o inventie fabuloasa a comunicatului si recunosc ca in viata mea nu am vazut comunicate de presa cu PS . Nu stim cine a scris acest PS, dar noi deducem de aici ca si domnul primar va sta in concediu pana ce va gasi un serviciu bine platit .
4. Am motive bine intemeiate sa opiniez ca actualul guvern este o dezamagire pentru mine, dar nu sunt de acord sub nicio forma ca Primaria Piatra Neamt sa faca politica prin comunicate de presa . Primaria nu are voie sa faca asa ceva si nu este moral sa faca asa ceva . Angajatii primariei care vor sa isi exprime parerile politice trebuie sa o faca individual , in timpul liber si pe banii lor nu pe banii pietrenilor .

De asemenea stim clar ca primaria Piatra Neamt are alocati bani in buget pentru presa si pentru salariatii care scriu aceste comunicate . Deci vorbim de relatii comerciale intre primarie si cei  carora le este destinat acest comunicat si de relatii salariale cu cei care l-au scris. Rugam in mod public Prefectura Neamt sa analizeze aceasta stare de fapt si sa comunice public ce masuri a luat sau in cazul in care este normal ca primaria Piatra Neamt sa faca politica unui partid pe banii nostri, sa stim si noi cum stau lucrurile si sa nu ne mai miram .

Iosub Robert

PS: Rugam a mia oara Primaria Piatra Neamt sa nu mai faca diferente discriminatorii intre ziarpiatraneamt.ro si restul publicatiilor . Prima oara am crezut ca e neglijenta , a doua oara ca e indiferenta , a treia oara ca e dezinteres, a patra oara ca e rea vointa , a cincea oara  ca e vorba de aroganta , a zecea oara ca e dispozitie de partid, dar am depasit numarul de 20 de interventii prin toate mijloacele legale si umane si in continuare primaria nu ne transmite comunicatele de presa , nu ne raspunde la unele solicitari de informatii publice, ba chiar s-a ajuns la situatii penibile in care, cu ocazia sedintelor de CL toti jurnalistii sa aiba acces cu masina in curtea primariei in afara de noi .
Atentionam Primaria Piatra Neamt si angajatii acesteia care sunt angrenati in discriminarea noastra ca acest gen de fapte incalca litera si spiritul  Constitutiei Romaniei, iar discriminarea este consemnata si in Codul Penal.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. iosefini spune

  Foarte „bine” ca lucreaza pt ei! Si atunci ce ar trebui sa facem? Sa asteptam sa vina PSD-ul sa lucreze pt ei? Sau, eventual PP-DD lu’ OLCHIM SRL? Ce dracu nu vedeti ca toti sunt facuti din acelasi material?!

 2. gogu spune

  tara de sclavi…colonie…aia sintem:)))

 3. Caty spune

  🙂 am crezut ca numai Antena 3 nu mai are acces la NICIO informatie de la Primria Piatra Neamt in NICIO conferinta de presa! evident, situatia este aceeasi si la PDL! daca ei asa cred ca e corect….sa intrebam si noi : o fi bine, d-le Stefan, o fi bine? una peste alta eu zic sa NU se astepte sa inghitim mincinile la infinit ( si cind spun minciuni ma refer inclusiv la replica lui Gheorghe Stefan, gen : vaaaaai, n-am stiut ca se fac discriminari, o sa-i dau afara pe cei care raspund de comunicare….etc etc), ba, mai mult, sa fie pregatiti ptr reactii de la organisme care apara dreptul la informare, inclusiv cele internationale. nu dezarma, Robert, ca unii exact asta asteapta.

  ADMIN : Pe mine ma mira ca la cati bani au strans cei de la PDL nu au angajat un consultant de imagine care sa le spuna ca discriminarea unei publicatii sau a unui post TV duce la o explozie a numarului de cititori sau telespectatori .

 4. claudiu botez spune

  raspunsul e simplu:papagalul ala care a scris la dictarea lui pinalti e un basist platit din banii nostri care se face ca nu stie de ce nu mai are balta peste.Stii de ce papagalule ? Pentru ca chioru,ibovnica chiorului, colonelul pinalti, colonelu’flutur, colonelul Videanu , colonelul Falca , analfabeta Eba, clantanitoarea Stoica si clitorisul Boc, impreuna cu toate haimanalele si camatarii din Romania, l-au braconat. ACUM INTELEGI ?sau voi aveti ceva lipsuri printre urechi?
  Pai domnule Iosub,in dictatura, comunicatele de presa se trimit numai la publicatiile platite de catre Primarie din banii nostri care stiu sa transcrie sau , ma rog sa scrie si ele la dictare, ca de aia-i zice dictatura .Daca voi nu sunteti ascultatori si nu executati ordinul colonelului, ce sa va fac? Stati pe la porti inchise.ascultati pe la usi.cand s-o termina ospatul vi se va da si voua drumu .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate