Săptămâna prevenirii criminalităţii

0

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” a debutat în data de 27 septembrie 2010,în Amfiteatrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”, din Piatra Neamţ, unde a avut loc lansarea evenimentului naţional aflat la a cincea ediţie.

Cu această ocazie a fost finalizată expoziţia de pictură, cu tematică antiinfracţională, începută în cadrul Clubului de Vacanţă, prilej cu care cele mai bune lucrări au fost premiate, cu sprijinul financiar al I.P.A. – Filiala neamţ.

• Premiul I a fost obţinut de GIRBEA MADALINA, elevă la Liceul de Artă din Piatra Neamţ (100 lei),

• Premiul II a fost obţinut de LEMNARU ANDREEA, elevă la Liceul de Artă din Piatra Neamţ(100 lei),

• Premiul III a fost obŢinut de NUTU ANDREI, elev la Liceul de Artă din Piatra Neamţ(100 lei),

• menţiune obţinută de eleva clasei I, CALIN IOANA (50lei).

După festivitatea de premiere si după prezentarea calendarului activităţilor din săptămâna prevenirii criminalităţii, poliţistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii au desfăsurat o activitate educativ-preventivă, cu elevi din clasele a – X – a si a – XI – a, în scopul informării antivictimale si antiinfracţionale a acestui grup Ţinta vis – a – vis de infracţiunile de tâlhărie.

28 septembrie 2010 a fost ziua dedicată prevenirii furturilor din locuinţe, prilej cu care poliţistii de prevenire si de proximitate au desfăsurat activităţi preventive cu elevi, cărora le-a fost prezentat proiectul de prevenire a furturilor din locuinţe, aflat în derulare la I.P.J. Neamţ, intitulat „Casa ta in Siguranţă”, despre scopul si obiectivele propuse, despre modul cum se pot implica în anumite activităţi pentru a preveni acest gen de fapte si pentru diseminarea informaţiilor primite altor colegi. Dezideratul poliţistilor a fost acela ca elevii să constientizeze importanţa luării minimelor masuri de siguranţă în cazul în care sunt lăsaţi singuri la domiciliu, pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiune.

După prezentarea filmuleţelor cu tematică preventivă pe această linie, au fost purtate discuţii libere cu elevii si cadrele didactice, mulţi dintre acestia exprimându-si dorinţa de a scrie păreri/propuneri pe un fleep – chart amplasat în holul bibliotecii.

În data de 29 septembrie 2010, poliţistii de prevenire împreună cu poliţistii

Postului de Politie Girov au fost prezenţi în târgul din comună, pentru a informa locuitorii mediului rural despre măsurile pe care le pot lua pentru a nu devein victime ale infracţiunii de furt de animale. Au fost distribuite materiale preventive si au fost purtate discuţii cu cetăţenii prezenţi în târg (atât în calitate de cumpărători cât si de vânzători), atrăgându-li-se atenţia cu privire la respectarea legii în activităţile de comerţ.

Vizând si alt grup ţintă, poliţistii s-au deplasat si la scoala cu clasele I – VIII, din localitate Girov, unde elevii au putut viziona filmuleţe cu tematică. Elevii au primit materiale tematice ce conţin sfaturi utile pentru prevenirea victimizării si au fost informaţi despre răspunderea penală în cazul minorilor care încalcă legea. Astăzi, 30 septembrie 2010, poliţistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de proximitate desfăsoară activităţi specifice în scopul prevenirii furturilor de si din autoturisme. Pe parcursul întregii săptămâni în holul bibliotecii se găseste un stativ, cu materiale informativ-preventive, destinat publicului care vizitează în această perioadă instituţia. Pe fleep – chartul amplasat la intrarea în bibliotecă, cetăţenii îsi pot exprima păreri cu privire la activităţile pe care poliţistii le desfăsoară în „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate