Sănătatea, echilibrul dintre grijă și prevenție

0

Începând cu 2020,  întreagă populație a lumii s-a confruntat cu pandemia de Covid, motiv pentru care s-a produs conștientizarea asupra grijii pentru sănătate. Aceast virus a fost urmat de o criză medicală care a afectat atât persoanele din domeniul medical, cât și infrastructură spitalelor de stat și private.

Lecția ce fiecare dintre noi trebuie să o deprindă este că prevenția este cheia în menținerea unei sănătăți optime și a unei vieți fără griji. Soluția care vine în ajutor este reprezentată de asigurările medicale private și de asigurările de malpraxis.

Află diferențele dintre cele două și alege-o pe cea mai potrivită pentru ține!

 

Asigurarea malpraxis este potrivită celor ce lucrează în domenii cu responsabilități alor căror rezultate s-ar putea răsfrânge asupra persoanelor ce le practică. Printre aceste profesii se numără avocații, medicii, farmacistii, agenții de asigurări, notarii etc. Este bine de știut faptul că fie că ești medic, asistent medical, kinoterapeut, tehnician dentar asigurarea de malpraxis este obligatorie pe teritoriul României conform Legii 95/2006.

În general, în baza acestui tip de asigurare despăgubirile se vor acordă pentru pagube materiale, deces sau vătămări corporale. De asemenea, în funcție de calificarea profesională se poate stabili suma de care asiguraul va beneficia.

Odată cu venirea pandemiei, piață asigurărilor medicale private a înregistrat o creștere substanțială, cu o prima brută de 29% față de anul anterior. Această asigurare include și situația îmbolnăvirii cu coronavirus, lucru care va fi extrem de util în cazul unei noi crize sanitare. Este recomandat că asigurarea medicală privată pe Aigurari Contactless să se facă preventiv, din timp și nu în cazul unei îmbolnăviri deoarece, dacă suferi deja de o boală gravă, asigurătorul nu va va putea despăgubi, costurile fiind foarte mari.

Asigurarea medicală privată îți va permite să ai access la cele mai bune clinici din țară, fără a stă cu grijă cozilor sau a așteptării pentru a fi programat. Prin intermediul programărilor poți beneficia de consult de specialitate, analize, RMN-uri, investigații imagistice.

Probabil, te-ai lovit în trecut de problemele din spitalele de stat, însă poți uită de ele odată ce devii asigurat. Când vine vorba de sănătate este bine să alegi calitatea, implicit clinicile private. Pe lângă aparatură de ultima generație de care dispun aceste clinici, personalul medical, cât  și calitatea tratamentului ar trebui să fie factori decisionali cu privire la necesitatea unei asigurări medicale private.

Chiar dacă ești angajat sau plator de contribuții la CASS în România, asigurarea medicală privată îți va oferi același pachet complet de servicii medicale. Dacă dorești să nu îți mai faci griji pentru o eventuală îmbolnăvire sau un posibil accident, verifică ofertele pentru asigurări medicale private de la asiguraricontactless.ro, aceștia având cele mai rapide soluții, fără a te deplasa cu diverse documente.

În cazul în care te afli în postura de angajator, află că acest tip de asiguare îți va îmbunătăți imaginea și gradul de căutare de către posibili candidați.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate