Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 26 aprilie 2019
  • :
  • :

Sănătate în farfurie: A început sezonul urzicilor

Odată cu venirea primăverii, au apărut și urzicile din care gospodinele fac în Postul Mare adevărate specialități culinare, fie ele ciorbe, tocănițe etc..

Urzicile sunt cunoscute pentru proprietățile lor curative și conținutul crescut de fier, așa că nu strică să faceți un drum până la piață să vedeți tarabele pline cu urzici proaspăt culese. Sezonul lor se termină în jurul Floriilor. Există sate în care localnicii se ocupă în această perioadă cu culesul și vânzarea urzicilor.

Urzica, folosită cu scop medicinal, culinar sau cosmetic, are următoarele proprietăți: diuretic, hemostatic (oprește sângerarea), antiseptic, emolient, depurativ, combate reumatismul și anemia, vindecă rănile și ulcerul, stimulează creșterea părului, luptă împotriva bolilor de rinichi, reglează tensiunea arterială și nivelul de zahăr în sânge, stimulează apetitul, efect laxativ.

Urzicile mai conțin un număr mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofilă, săruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu etc.), substanțe proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone etc.

Găsiți cu siguranță în cartea de bucate ceva pe placul dumneavoastră. 

Iată mai jos o cum arată o rețetă delicioasă cu urzici:

Poftă bună!




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *