Salvatorii au intervenit in zonele din Neamt afectate de inundatii

1

Pompierii militari din cadrul Gărzilor de intervenţie nr. 1 şi 2 Târgu Neamţ au intervenit pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii în localităţile Sabasa şi Pârâul Pântei din comuna Borca.
Salvatorii au intervenit cu 2 ofiţeri, 25 de subofiţeri, 2 autospeciale, un autocamion, 4 motopompe şi un generator de curent pentru evacuarea apei, bunurilor şi aluviunilor din locuinţele beciurile şi anexele afectate de inundaţii, la familiile Ion V., Laurenţia G.,Ionel P., Constantin T., Petru S., Petru C., Elena G., Ioachim Z., Ioana M.şi Silvia G.
Pompierii militari au intervenit şi pentru deblocarea cursului pârâului Pântei care, pe fondul colmatării albiei, în condiţiile unor precipitaţii abundente, s-a revărsat şi a provocat inundaţii şi pagube însemnate.
Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Borca, sub coordonarea şefului serviciului, a intervenit cu 5 voluntari şi o autospecială pentru evacuarea apei din gospodării şi deblocarea căilor de acces pe raza comunei Borca.
E ON Moldova a acţionat cu echipe specializate pentru remedierea deranjamentelor (o linie parţială de joasă tensiune şi un stâlp rupt) şi realimentarea cu energie electrică a zonelor afectate.
Prin ordin al preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – domnul prefect Ilie Dumitru Haralambie Mitea, s-au constituit două comisii de evaluare a pagubelor produse prin manifestarea fenomenelor meteorologice şi hidrologice periculoase care s-au deplasat în comunele Borca şi Farcaşa.
Tot în cursul zilei de ieri, cu aprobarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a deplasat cu inspectorul şef al I.S.U. Neamţ în locaţiile afectate de inundaţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a distribuit ajutoare constând în alimente de strictă necesitate persoanelor care au avut locuinţele afectate de inundaţi (alimente constând în apă, pâine şi conserve).

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. dismerdatu spune

    Buna ziua !
    Unde sint fratilor acum onorabilul de Tarita , cinstitul de Gheorghe Flutur care au protejat si comandat jafurile silvice a sute de mii de hectare de padure…???
    Unde sint acesti doi responsabil de Crima Ecologica comisa a carui urmari dezastruase se intimpla in toate anotimpurile anului…???
    Sa vina dumnealor sa vada urmarile si rezultatul marilor lor infaptuiri , cu care ne tot aburesc catalogindu-le drept fapte europene !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate