SALVAMONT: Intervenție de 5 ore pe Ceahlău pentru salvarea unui turist german

0

Vineri, 14 iunie, salvamontiștii din Neamț au oferit acordarea primului ajutor și transportul unui turist de naționalitate germană ce prezenta o fractură la un membru inferior. Evenimentul s-a produs în zona Polița Scauis din Masivul Ceahlău. 

Deoarece condițiile meteo au fost favorabile pentru identificarea exactă a zonei, a fost folosită o dronă care a transmis cu exactitate coordonatele victimei.

Prima echipa de intervenție a ajuns în jurul orei 16.30 în zona unde s-a produs accidentul și a acordat primul ajutor imobilizând membrul fracturat cu o atelă vacumatică.

În jurul orei 17, odată cu sosire celei de-a doua echipe, victima a fost asigurata în UT 2000 și s-a început transportul. Au fost necesare mai multe lansări în coardă pentru a depăși zonele de abrupt.

În jurul orei 20 victima care avea dureri considerabile a fost predată la autospeciala SAJ Namț. Intervenția, dificilă și cu factor de risc deosebit de mare, a durat aproape cinci ore. Deși se impunea extracția cu elicopterul, aceasta nu a fost posibilă din punct de vedere tehnic.

INFO//FOTO//VIDEO: Salvamont România

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate