Salutul in V

0

Mit: Britanicii folosesc acest salut inca din anul 1415. La batalia de la  Agincourt (sau, mai probabil, cea de la Crecy), francezii i-au amenintat pe britanici cu taierea aratatorului si a degetului mijlociu de la mainile arcasilor pentru a-i dezarma complet. Dupa ce englezii au castigat in mod surprinzator batalia, acestia si-au ridicat degetele in mod sfidator fata de francezi.

Realitatea: Sunt multe argumente care contrazic aceasta poveste. Conform antropologilor, gesturile ostile care implica miscari ale degetelor sau bratelor se regasesc in foarte multe culturi. Nu exista dovezi care sa indice existenta unor arcasi mutilati la Agincourt sau in alta parte. Daca aceasta practica ar fi fost suficient  de raspandita atunci incat sa genereze salutul in V, ar fi existat cu siguranta documente care sa ateste acest lucru.

Daca dosul palmei se indreapta catre cel care face acest semn, gestul inseamna cifra 2, victorie, pace, urechi de iepure.

Daca podul palmei se indreapta catre cel care face acest semn, gestul este considerat o insulta.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate