Comisie de disciplina pentru solutionarea sesizarilor privitoare la conduita secretarilor de primarii

0

La nivelul judeţului, prin ordin al prefectului, se constituie o comisie de disciplină pentru analizarea  şi propunerea modului de soluţionare a sesizărilor privitoare la faptele secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale, reclamate ca abateri disciplinare. Comisia este formată din trei membri titulari, trei membrii supleanţi, un secretar titular şi supleantul acestuia. Membrii titulari  sunt: de la Instituţia Prefectul, preşedintele comisiei, suprefectul Vasile Şendrea, de la Consiliul Judeţean, secretarul judeţului şi un membru desemnat de majoritatea secretarilor unităţilor administrativ- teritoriale din judeţ. Mandatul acestora este de trei ani.

La data de 21 ianuarie  a încetat mandatul membrilor desemnaţi prin ordin al prefectului, în anul 2008 şi având în vedere că au intervenit modificări în componenţa comisiei  este necesară demararea procedurii în vederea constituirii unei noi comisii de disciplină.

În data de 31 ianuarie 2011 prefectul Mihai Archip a convocat secretarii unităţilor administrativ- teritoriale la sediul Instituţiei Prefectului, pentru a-şi desemna prin vot secret reprezentanţii în comisie.

“Pentru a putea fi  desemnat membru în comisia de disciplină, un funcţionar trebuie în primul rând  să aibă studii superioare, o bună reputaţie profesională şi o conduită corespunzătoare în exercitarea funcţiei publice. Nu intră în discuţie persoanele aflate în cazurile de incompatibilitate.

Activitatea acestei comisiei a fost suspendată temporar când a fost desfiinţat postul de subprefect cu atribuţii în domeniul verificării legalităţii, acesta fiind prin Hotărâre de Guvern desemnat preşedinte al comisiei de disciplină. Având în vedere  noua organizare a Instituţiei Prefectului, subprefectul Vasile Şendrea va prelua această îndatorire.

Din 28 septembrie 2009, când prin Ordin a fost modificată componenţa comisiei nu  au fost înregistrate sesizări. Orice cetăţean nemulţumit de activitatea secretarilor de primării poate depune o reclamaţie la Instituţia Prefectului Neamţ, urmând a fi soluţionată în comisia de disciplină.“ a declarat prefectul Mihai Archip.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate