Salubritas confirmă cazul recent din adăpostul de câini – Comunicat de presă

0

În urma pozelor apărute în presa locală și Facebook vă comunicăm următoarele (click aici pentru articol):

SC Salubritas SA a luat toate măsurile legale necesare pentru evitarea acestor accidente în cadrul adăpostului public Piatra-Neamț, ultimul caz de acest gen fiind în urmă cu 2 ani.

În urma discuției cu personalul din adăpost și personalul medical am concluzionat că acest tip de incident sau agresivitate este foarte rar și cauza principală fiind faptul că în padocul respectiv, având dimensiunea de 3.5 m pe 3.5 m, unde sunt cazați 4 câini, unul dintre câini a încercat să se impună ca mascul dominant, ceilalți câini contribuind la uciderea celui mai slab. Incidentul s-a întâmplat în noaptea dintre 13 spre 14 decembrie 2019, iar cadavrul nu a putut fi identificat decât a doua zi dimineața, el aflându-se și după cuștile de cazare ale câinilor. Cadavrul a fost preluat de angajații SC Salubritas SA și se va preda la o societate specializată în gestionarea deșeurilor de origine animală.

„SC Salubritas regretă incidentul produs în noaptea de 13 spre 14 decembrie. Avem o relație bună cu Asociația Prieten Credincios, conlucrând cu aceștia pentru adopția cât mai multor căței din adăpost. De asemenea, câinii din adăpost sunt hrăniți conform normelor, beneficiază de supravegherea unui doctor veterinar și a doi tehnicieni veterinari, iar Salubritas SA asigură permanența în adăpost 24 de ore din 24.”, a declarat directorul Salubritas, Cristian Sauciuc.

Comunicat de presă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate