[FOTO CU IMPACT EMOȚIONAL] Câini care mănâncă din alți câini de Crăciun! Adăpostul groazei la Piatra-Neamț. O situație fără sfârșit…

0

UPDATE 14.12.2019: Redacția noastră a fost contactată în această seară de directorul Salubritas, Cristian Sauciuc, care a declarat că din punctul domniei sale de vedere „Imaginile sunt mai vechi. Cineva a venit și a mutat câinii, a pus niște câini dominanți în alte cuști. Câinii trebuie împărțiți după anumite categorii și această operațiune trebuie făcută de responsabilii adăpostului, nu de alte persoane. Dar aceste lucruri nu s-au întâmplat acum. Opinia mea este că imaginile nu sunt recente. Săptămâna viitoare vom organiza o conferință de presă.”

Articolul inițial:

De ani de zile scriem despre problemele din adăpostul public de câini fără stăpân din Piatra-Neamț. Am încercat în nenumărate rânduri să ne implicăm în promovarea adopțiilor, în campanii de strângere de fonduri pentru vaccinuri polivalente și în convingerea autorităților să ia măsuri pentru încurajarea sterilizărilor și protejarea animalelor.

Vocea noastră și a lor, a celor fără cuvinte, a rămas mută, deoarece de fiecare dată ne lovim de un zid. Nu există comunicare, nu există soluții, iar deschiderea pe tema acestor discuții cu autoritățile e doar praf în ochi.

Deși sumele alocate pentru acest adăpost sunt foarte mari, în jur de 500 de milioane lei vechi lunar, câinii ajung uneori să se mănânce între ei de foame.
Chiar nu se poate găsi un profesionist cu suflet care să se ocupe de acest adăpost de câini?

Oameni suntem noi la Piatra-Neamț dacă de Crăciun câinii din adăpost mănâncă din cadavrele altor câini care au murit acolo?

Am ajuns la concluzia că orice am spune, orice am face, situația nu se va schimba. Cei în drept rămân impasibili la imagini care nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Noi fotografii apar pe rețelele de socializare care arată adevărul crunt despre ceea ce înseamnă un adăpost public pentru câini fără stăpân în județul Neamț. A câta oară? Știm că DSVSA, Prefectura, Primăria, Consiliul Local, administratorii adăpostului nu vor fi impresionați. Pentru că astfel de imagini sunt realitatea de zi cu zi în adăpost și au devenit o „normalitate”.

Într-o Românie Normală cu adevărat așa ceva nu trebuie să se întâmple și acest lucru nu este o „normalitate”.

Probabil vom primi un comunicat de presă care va contrazice imaginile de mai jos. Îl așteptăm.

PIATRA-NEAMȚ – De două zile un domn îmi cere adresa adăpostului…Uneori înțelegi ca tehnologia nu e pentru toți așadar cu calm cauți pe internet și tu adresa exactă.. Dorea să-și caute câinele în adăpost.. Să-l ducă înapoi acasă..
Imagini de coșmar mi-au inundat telefonul:câini atât de slabi încât nu se pot tine pe picioare..Câini morți în spatele cuștilor,nevăzuți de nimeni..câini morți deveniți hrană celor flămânzi..Mame cu pui abia fătați în adăpost,o instituție în care așa ceva e inadmisibil să se întâmple.. Pui lăsați împreună cu câini adulți,flămânzi și oricând gata să devoreze micile suflete ajunse fără vină în acest infern.. Mame cu pui, pui fără mame..Schelete vii într-un oraș în care primăria direcționează bani pentru protecția acestor suflete..
Bine ați venit in România,țara unde câinilor li s-a luat dreptul la viața..
.”, se arată într-o postare a paginii Help Romania.

Pe aceeași temă:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate