Șaisprezece cazuri noi de rujeolă, confirmate în județul Neamț (perioada 17-21 februarie)

Șaisprezece cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în perioada 17-21 februarie 2020.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în perioada 17-21 februarie 2020 a fost de 80. Cele mai multe au fost înregistrate în județul Suceava (21), urmat de Satu Mare (19), Neamț (16), Timiș (7), Maramureș (6), București (2), Iași (2) iar în Hunedoara și Sibiu fiind înregistrate câte un caz.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 21 februarie este 19.461, din care 64 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate