Să te crucești, nu alta! Ce acte îți trebuie pentru comerțul stradal din Piatra-Neamț

1

Noul regulament ce reglementează amplasamentele pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal în municipiului Piatra-Neamț, prevede obținerea unui acord de la primărie. Documentele necesare obținerii acordului în cadrul evenimentelor pentru comercianți:

– cerere pentru eliberarea acordului de ocupare a domeniului public al municipiului, după caz;
– certificatul de înregistrare al societății, copie CI solicitant;
– certificat producător (dacă este cazul) 
– certificări ale produselor ce vor fi vândute sau declarație pe proprie răspundere.
– schiță privind modul de expunere la locul servirii – suprafața ocupată de către vehiculul comercial (mp)/pavilionul comercial.
– schiță privind modul de expunere la locul servirii – zona de servire ocupată (mp),
– o fotografie în care să fie prezentat mobilierul urban/ tipul de vehicul utilizat.
– în cazul rulotelor și vehiculelor specializate, cartea de identitate, din care să reiasă faptul că vehiculul , respectiv rulota destinată desfășurării de activități comerciale este de tip comercial.
– pentru activitatea de comercializare produse de patiserie, tradiționale, înghetață, street-food este necesară prezentarea documentelor de avizare sanitar veterinară, echipament corespunzător păstrării preparatelor
– certificat fiscal eliberat de Direcția de Taxe si Impozite locale din care să rezulte că solicitantul nu figurează cu datorii fiscale și nefiscale la bugetul local;
– extras revisal de unde să rezulte numărul de angajați
– declarație pe propria răspundere a solicitantului că a luat cunoștință de prevederile prezentului regulament
– acordul ANSVSA 

Așadar, un comerciant care vine să vândă linguri de lemn sau gogoși la un eveniment ar trebui să facă toate actele acestea? Așa arată un smart city? Parcă înfiezi terenul, nu îl concesionezi câteva zile.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Privitor spune

    Nu vad nici o reactie la distrugerea trotuarelor (pavelelor) de catre firma care ingroapa niste conducte din pvc negru si portocaliu. Trotuarul de vis a vis de scoala nr. 4 a devenit pista de obstacole / podul cu o calcatura moale si una tare din povestea Pacala si popa – toate pavelele troncane cand se calca pe ele , iar daca este dupa ploaie stropirile si injuraturile intre pietoni sunt amuizamentul primarului probabil. Macar trotuarele distruse au reusit sa fie achitate (ca datoriile facute cu pavelel si pietrele lui nea Gigi, am intele ca au ramas)?”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate