Să nu uităm valorile locale – olimpicii județului Neamț

0

Fundatia „Future” in parteneriat cu Inspectoratul Scolar a demarat un proiect intitulat „Să nu uităm valorile locale – olimpicii județului Neamț” .
In motivarea proiectului se spune : ” Constatăm, din păcate, că județul Neamț, în ultimii ani, a pus valorile locale pe loc secund. Elevii olimpici din acest județ nu au primit nimic în schimbul muncii lor și a profesorilor îndrumători, deși aceștia, an de an, fac cinste județului Neamț prin rezultatele de excepție obținute la olimpiade.
Acum, în condițiile în care sistemul educațional din România se confruntă cu propria criză administrativă și morală, este datoria noastră, a autorităților locale, a ONG-urilor, a persoanelor cu inimi mari, să facem un efort pentru a răsplăti măcar o mică parte din munca depusă de elevi și profesori.”
În acest sens, Asociația „Future” își propune, alături de partenerii săi, să asigure acestor elevi și profesori cu rezultate deosebite la olimpiade, o serie de beneficii și în măsura în care este posibil, recompense financiare.
Discutăm de beneficii precum gratuități la transportul în comun, la accesul în instituții de cultură, plimbări cu telegondola, săli de sport si tot ce se va mai putea obtine pentru acesti copii prin parteneriatele din acest proiect . Acestea sunt recompense de bun simț, un minim pe care noi, ca cetățeni ai acestui județ, il putem oferi celor care ne aduc nouă cinste și care ne fac mândri că suntem nemțeni.
Dezvoltarea unei comunităţi este posibilă doar prin existenţa unor vârfuri de performanţă cum sunt şi aceşti elevi care merită premiați. Atât timp cât avem posibilitatea să schimbăm această atitudine de indiferență, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a recunoaște și răsplăti performanțele obținute la diverse discipline în cadrul olimpiadelor.
Instituțiile de învățământ din Neamț se mândresc cu elevi de excepție, cu rezultate ce încununează o muncă titanică, un talent deosebit și o inteligență excepțională. Munca elevilor și a profesorilor nu trebuie tratată cu indiferență. Merită întreaga noastră considerație și un efort susținut pentru a găsi metode eficiente de a motiva în continuare elevii și profesorii pentru a-și continua munca și a face cinste acestui județ.
În acest sens, Asociația „Future” își propune să nu dezamăgească aceste valori și să găsească soluții pentru a recompensa, în limita posibilităților, olimpicii nemțeni.
Pe langa parteneriatele in vederea oferirii de gratuitati acestor elevi , in functie de banii colectati in acest proiect , ziarpiatraneamt.ro ca parte integranta a fundatiei „Future” va face oferte de colaborare acestor elevi in vederea conceperii de articole care vor fi publicate, iar elevii vor fi recompensati financiar cu sume care sa reprezinte cel putin dublul valorii medii incasate de un jurnalist nemtean pentru redactarea unui articol.
Consideram ca este vital ca acesti copii sa fie sustinuti , incurajati si mai ales motivati si finantati, deoarece ei reprezinta viitorul nostru si ei trebuie sa se simta confortabil acasa nu sa isi faca planuri de emigrare . Iar nu in ultimul rand, toti ceilalti elevi trebuie sa vada ca exista beneficii reale pentru cei care obtin rezultate scolare deosebite .
Acesti copii sunt ultima noastra sansa , ultima sansa a unei societati cu o scara de valori distrusa .
Deoarece resursele fundatiei sunt destul de limitate in acest proiect nu au fost inclusi decat elevii care au obtinut medalii si locurile 1,2 si 3 si speram ca ceea ce face acest proiect sa fie un exemplu pentru autoritati si pentru toata lumea ca alaturi de noi sau in mod separat sa sustina si cel mai important sa finanteze si sa motiveze acesti copii .
Sunt deja in discutie cu promisiuni de finalizare mai multe acorduri de parteneriat in vederea oferirii de facilitati si gratuitati pentru acesti copii, iar dintre aceste parteneriate putem sa va spunem de cateva mai deosebite cum ar fi de cel cu Perla Invest care a fost foarte receptiva si va oferi calatorii gratuite cu telegondola , acces telescaun , gradina zoo si strand in mod gratuit timp de un an de zile pentru acesti copii , de asemenea prin intermediul unui consilier judetean am demarat discutiile pentru oferirea de transport gratuit acestor olimpici pe mijloacele de transport Troleibuzul si multe alte gratuitati care se vor concretiza in urmatoarea perioada .
ONG Future isi cere scuze fata de elevii care au obtinut mentiuni sau premii speciale si nu se regasesc pe aceasta lista . Resursele financiare limitate au facut ca lista ce cuprindea mult mai multi elevi sa fie redusa doar la cei cu premii si medalii . Poate anul viitor vor fi alaturi de noi si autoritatile pentru a putea recompensa pe totii copii care au obtinut rezultate la olimpiadele si concursurile nationale .
Lista cu elevii inclusi in acest proiect :

Asteptam alaturi de noi in acest proiect sau in alte initiative pe oricine vrea sa se implice si sa investeasca in viitor,  pentru ca acestii copii sunt cu adevarat viitorul nostru .

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate