S-a identificat sursa mirosului urât din Piatra-Neamț

17

Sursele noastre spun că cei de la Garda de Mediu pregătesc și un comunicat de presă pe această temă în urma identificării sursei mirosului. Aceasta ar fi o deversare de dejecții animale de la o crescătorie de păsări.

Noi credem că ceva e cusut cu ață albă, deoarece excrementele de pasăre au un conținut ridicat de azot care dăunează plantelor. Sunt și tehnici de transformare a gunoiului de la păsări în îngrășământ, dar toate aceste tehnici presupun păstrarea acestor dejecții minim un an de zile pentru a fi bine putrezite înainte de a fi împrăștiate.

Ar mai fi un element de noutate care constă în direcția în care a bătut vântul, adică dinspre zona Izvoare spre oraș, în condițiile în care de obicei curenții de aer din depresiunea Piatra-Neamț sunt dinspre oraș spre Izvoare. Chiar și așa, periodic, în zona fostei Avicola se simte acest miros puternic de dejecții de pasăre, ceea ce înseamnă că cineva deversează periodic pe acele terenuri astfel de gunoi și nu prea credem că e vorba de folosirea ca îngrășământ, ci de un mod ingenios de a scăpa de el.

Ce este de notat este faptul că, în sfârșit, după ani de zile, s-a stabilit de unde provine acest miros care a fost folosit pentru manipularea populației contra ApaServ ani de zile. Ne amintim cu toții campaniile de presă din Piatra-Neamt cu zgomotul și mirosul de la stația de epurare ApaServ. Nu că nu ar fi fost miros acolo, dar în niciun caz curenții de aer nu puteau ridica mirosul din albia Bistriței și să îl ducă în zona 1 Mai. Comuniștii care au construit această stație de epurare din acest motiv au și amplasat-o în acea zonă.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
17 Comentarii
 1. Alina spune

  discomfort??? Dna Manuela? serios? scris de 2 ori gresit……e greu!!!

 2. Mirel Andrisoaei spune

  Cum dracu se face de nimeni nu se prinde de unde vine mirosul de C…T.

 3. Gigi spune

  Baaa
  A c…t miroase
  De la statia de epurare,ce dracu tot o ardeţi cu minciuni si le puneti partea celor de la apa serv.

 4. Dan spune

  Tind sa cred pe domnul care a spus ca s-a deversat c***t în albia râului Clienți. De obicei, mirosul îți spune ce este, dacă e de la gunoi din rampa Vânători are un tip de miros, dacă cei de la epurare au treaba în bazinele de colectare, apare alt tip de miros, deosebit de celalalt,iar de la Izvoare sigur e miros de mortaciune. Mirosul era și în Ocol cam pe unde se face acum viitorul Palat de Justiție, și eu am simțit ca e de dejecții, sigur aruncate în Cuejdi.

 5. Eusebiu spune

  Nu mirosea a dejectie de origine animala. Am mai petrecut la tara verile si nu asa miroasea. E ciudat.. In Iasi nu exista vreun miros de genul, cel putin nu din Pacurari-Tudor Vladimirescu

 6. Tely spune

  A da vina pe comunisti pentru mirosurile de nesuportat e o aberatie…Mai interesant ar fi sa stim ce masuri s-au luat cu cei care au declansat aceasta stare imposibila si ca acest lucru sa nu se mai repete..

 7. Eu spune

  Acuma v-ați dat seama???
  În Speranța e program săptămânal în care mirosul e insuportabil de la Avicola.
  Să te ferească Dumnezeu să mânânci mortăciuni de la ei…

 8. Ciurea Ciprian Florentin spune

  Veniti vara ,in zona cartierului Vanatori, sa inhalati mireasma care acopera zona.Provine cel mai sigur de la procesul de fermentatie al gunoaielor .Curentii ascendenti fac ,ca aceste mirosuri sa se ridice deasupra zonei locuibile,iar cand presiunea atmosferica este ridicata ,aceste mirosuri imbietoare persista ore intregi.Cel putin, ce provine de la o ferma de pasari poate fi folosit ca ingrasamant .Din aceasta cauza noi consideram ca nu oricine are privilegiul sa ”guste din aroma serilor de vara ”locuind in apropierea unei gropi de gunoi .Daca cineva doreste (gratuit) cursuri de supravietuire in conditii de ”poluare olfactiva”,poate contacta cu incredere un locuitor al acestui cartier .Succesul este garantat.

 9. Florin spune

  Haidi, bre! Nu suntem toti crescuti in puf, la oras. Chiar nu mai stiu romanii cum pute gainatul? Cum se face ca mirosul, de fapt putoarea, se simtea in anumite zone din cartier iar in altele nu? Ala e miros de canalizare, de rahat din alte surse.

 10. Krauss spune

  Hai sa va spun adevăratul motiv. Deoarece autoritățile sunt incompetente sa afle sursa mirosului din seara respectiva. Pe albia râului cuejdi cineva a deversat materii fecale de om. Asta sa văzut pe albia râului plutind în veselie cantități mari de fecale.

 11. Domnica Tudosa spune

  In zona 1 Mai tot timpul a fost miros urat de vreo 40-50 de ani in urma, dar atunci provenea de la abatorul de animale .

 12. Marian Geana spune

  SĂ MEARGĂ GARDA DE MEDIU PE TIMP DE NOAPTE PE PÂRÂUL BORZOGHEAN SĂ SIMTĂ MIROSUL CÂND SE FAC DEVERSĂRI DIN FOSELE VILILOR BAȘTANILOR!
  EI AU PROGRAMUL PÂNĂ LA ORA 16.
  EU ÎI VEGHEZ NOAPTEA SĂ POATĂ SĂ AIBĂ SALAR FRUMOS ȘI DE 8 ORE!

 13. Mariana Amihaesei spune

  Minciuni..miroase c…t!! Pe romaneste!

 14. Iulian Zaharia spune

  ceva nu e in regula. La Iasi aceleasi mirosuri si aceleasi raspunsuri au fost date

  1. me spune

   politrucii folosesc acelas sablon, nu au imaginatie sunt din epoca copy/paste , de asta ajung la butoane

 15. Bubu PartyPeople spune

  Miroase a c***t din partea institutiilor publice, precum Garda Nationala de Mediu, care la randul lor tin ascuns de luni de zile magariile ce se fac in Municipiul Neamt.

  1. Mirel Andrisoaei spune

   Aveţi perfecta dreptate

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate