S-au modificat condițiile de intrare pe teritoriul Bulgariei

0

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile bulgare au revizuit, la data de 27 mai 2021, condițiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Conform noului ordin al ministrului sănătății, aceste măsuri se aplică în perioada 27 mai-31 iulie 2021.

Astfel, cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport).

Cetățenii români care sosesc din alte state decât România pot intra în Republica Bulgaria cu condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

  • certificat privind finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19;
  • test molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii. Termenele prevăzute se calculează de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv;
  • documentația specifică pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat.

Mai multe informații cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii români care sosesc în Republica Bulgaria pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51904.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 și http://sofia.mae.ro/.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate