S-au luat masuri pentru a interveni in caz de urgenta din cauza inzapezirilor

1

Datorită temperaturilor negative din ultimele 24 ore (-6 C în localitatea Frumosul din comuna Farcaşa, -4 C în localitatea Poiana Teiului din comuna Poiana Teiului), pe râul Bistriţa în amonte de acumularea Topoliceni, începând cu data de 02.12.2010 s-au semnalat curgeri de zai pe cca. 50-60% din suprafaţa apei.  Pe suprafaţa lacului Topoliceni, din zona barajului, până în aval cca. 200 m de podul Ruseni pe o lungime de 1,6 km se semnalează peliculă de gheaţă cu grosimi de 2-3 cm.

În acest context este necesară punerea în aplicare a Protocolului încheiat cu S.C. Hidroelectrica, privind modul de exploatare al acumulării Topoliceni şi a Centralei hidroelectrice Poiana Teiului. Conform  acestui protocol se va proceda la golirea  acumulării de la Topoliceni  Pentru spargerea peliculei de gheaţă formate,  se va interveni cu un vapor.

Conform raportului operativ privind fenomenele meteorologice periculoase – ninsoare şi polei, pe teritoriul judeţului Neamţ nu sunt drumuri închise sau blocate şi nu sunt linii electrice afectate. Partea carosabilă este acoperită de zăpada frământată şi tratată cu material antiderapant în grosime de 1-2 cm. Se intervine în continuare pentru prevenirea apariţiei fenomenului de polei, deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant. Secţia Drumuri Naţionale Neamţ acţionează cu 20 de utilaje şi S.C. Drupo Neamţ S.A. acţionează cu 6 utilaje.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  monitorizează în continuare evoluţia fenomenelor meteorologice. S-au luat toate măsurile necesare pentru a se interveni în timp util în cazul apariţiei unor eventuale situaţii de urgenţă, utilajele şi personalul de intervenţie sunt în baze, pregătite pentru a interveni conform planurilor operative. Solicit tuturor autorităţilor locale şi instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă să acorde importanţa cuvenită tuturor acestor atenţionări. ” a declarat prefectul Mihai Archip.

Amalia Penu, Purtător de cuvânt Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. circotasul spune

    Domnule Puscasu dumneata chiar ne crezi timpiti?Nu va e jena sa va decredibilizati iesind cu explicatii puerile sinumai pentru a incerca sa acoperiti excrocheriile lui Stefan?Daca tot „trebuia” facuta o circiuma in parc de ce nu a fost lasat un pietreandirect cu nume si prenume si trebuia sa vina aceafirma de apartament din Bucuresti de la etajul 7 a unui bloc oarecare?Cu prespicacitatea ziaristilor nostri stim ca acea firma este filiala a firmei „din Cipru” care a concesionat incasarile de la Perla invest in urmatorii 20 de ani si nu trebuie sa ne dea cineva cu lingurita sa stim ca este a lui Stefan singur ori et compania.Daca erau adevarati ciprioti nu aveau un om al lor sa-l puna director de unde-l stiau pe Gabi Muraru cit de bun manager este apoi dupa ce Stefan la pus director general la regia nationala a sarii(sa nu o ia cumva Vintu sau Voiculescu)au gasit un alt supermanager Dina tot om de casa a edilului sef.Daca sint atit de buni manageri si erau sub ochii vostri de ce nu i-ati pus voi si sa ramina incasarile la primarie nu sa le duceti in Cipru.Daca nu mai puteti de grija acelui punct de informare turistica de ce nu-l faceti intr-un spatiu din lantul de spatii de vizavi ca sint destule goale poate chiar in sediul de campanie al NUME PARTID cenzurat admin ,zona este mai vizitata de turisti decit parcul si sint vreo 4 crisme acolo.Mai multa decenta domnilor si mai putina minciuna,minciuma agresiva si cu tupeu este baza politicii NUME PARTID cenzurat admin

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate