S-au discutat normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar

3

Astăzi, 11.01.2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și Ministrul Consultării și Dialogului Social, Gabriel Petrea, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători și Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ai Uniunii Studenților din România (USR) și Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar.

În urma adoptării OUG nr.2/2017 care acordă studenților această facilitate, părțile implicate au convenit o serie de precizări privind conținutul normelor de aplicare. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România:

 • de stat sau private;
 • la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat;
 • indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă);
 • indiferent de vârstă și naționalitate;
 • pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare;
 • indiferent de operatorul feroviar.

CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite.

De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a accesibiliza transportul cu metroul pentru toți studenții din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial.

Reprezentanții studenților au apreciat disponibilitatea miniștrilor și a directorilor companiilor implicate de a participa la aceste discuții.

Atât Ministrul Transporturilor, cât și Ministrul Consultării și Dialogului Social și-au exprimat deschiderea pentru existența unui dialog constant între toate părțile implicate, privitor la facilitățile acordate în sectorul feroviar, dar și la alte subiecte de interes pentru aceștia.

transport

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Diana spune

  Cand se aplica legea? .eu deja m.am saturat sa tot dau banii pe drum si sa nu imi deconteze biletele !!!

 2. Anonim spune

  Nu toți studenții dau bani pe băutură, țigări si haine care corespund ultimelor tendințe în modă, unii dintre noi mai dăm si sute de lei pe manuale, chirii si abonamente RAT si tot noi suntem si aceia care chiar mergem cu trenul, nu categoria de studenți menționată de dumneavoastră, aceia au maşină personală.

 3. Ioan Taranu spune

  Si „dracusorii ” de la medicina fac scoala pe cheltuiala românului dupa aia valea…nui asa ..?
  Corect nui Corect …
  Si mai zice lumea ca Ceausesu ii vindea .
  Nui vindea ii punea sa is-i plateasca cheltuielile de scolarizare…atat..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate