Rugați-vă pentru Masha! Ursoaica salvată din Ucraina de sanctuarul Libearty a suferit un AVC

0

Masha, ursoaica de 22 ani din Ucraina care a petrecut 18 ani pe scena circului, lucrând la antrenamente sau închisă într-o cușcă minusculă a ajuns la finalul lunii martie în Sanctuarul AMP Libearty din Zărnești – Brașov.

În acest sanctuar au ajuns, pe rând, să trăiască povestea libertății alți 3 urși din Neamț: Anca, Ina și King, preluați de la grădinile zoologice din Piatra-Neamț și Vânători-Neamț. Din păcate, King a devenit o stea în Ursa Mare în noiembrie 2021.

Drumul Mashei nu a fost deloc ușor. După o intervenție de salvare eșuată la începutul lunii martie din cauza izbucnirii războiului din Ucraina, Masha a avut de petrecut peste 30 de ore închisă din nou într-o cușcă, în spatele unei dubițe. Avea să fie, însă, ultima ei întâlnire cu gratiile. Pentru tot restul vieții, Sanctuarul Libearty urma să îi fie casă.

Bucuria libertății nu a durat, însă, decât 3 săptămâni. Masha a suferit în noaptea trecută un accident vascular cerebral care i-a răpit posibilitatea de a se mișca. Echipa medicală a Sanctuarului face tot ce este posibil pentru a o trata, dar durerea salvatorilor nu poate fi descrisă în cuvinte.

Cât de nedreaptă poate fi uneori soarta și cât de mici și neputincioși suntem în fața divinității. Rănile trecutului, anii lungi și grei de închisoare, foamea, abuzurile, stresul războiului, frica sunt câteodată mai presus de orice faptă bună…

Cineva acolo sus are alte gânduri și alte planuri pentru Masha. Doar trei săptămâni s-a putut bucura frumoasa noastră refugiată de liniștea și siguranța sanctuarului AMP Libearty. Ce fericită era înotând în piscina ei, ce moale era iarba care îi era culcuș și ce bine era să lenevească la soare…

Acum, mai mult ca oricând, Masha are nevoie de gândul nostru bun. În cursul nopții a suferit un accident vascular cerebral și din păcate acum este paralizată. Suntem la capatâiul ei și ne rugăm pentru Masha, dar din păcate nu răspunde tratamentului.

Un fior rece cuprinde sanctuarul și ne este teamă…teamă că nu putem face mai mult. Rezistă Masha…Luptă…O lume întreagă te iubește și vrea să te vadă liniștită, așa cum meriți.

se arată într-o postare publicată în urmă cu scurt timp de Sanctuarul Libearty

Rugați-vă pentru Masha, transmiteți-i un gând bun… O puteți sprijini pe Masha și puteți sprijini Santuarul Libearty din Zărnești luând un certificat de adopție de aici – click.

Alte metode de donație aici – click.

UPDATE: Din păcate… Masha nu a supraviețuit…

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate