Romsilva ne explică modul în care intră vagoane cu lemn în țară, nu ies (VIDEO)

0

O filmare distribuită pe pagina de Facebook Stop Defrișărilor aici – click a devenit virală pe rețelele de socializare întrucât în imagini se observă vagoane pline cu lemn despre care se spune că ar ieși din țară.

Romsilva a reacționat cu un mesaj dur, solicitând oprirea dezinformării și acuzând de fake news.

„Un video cu un tren care transportă bușteni a devenit viral zilele acestea în mediul online. Autorul filmării se lamentează cum ”pleacă pădurea României”, iar acest video FAKE NEWS a fost distribuit de mii de ori, folosit de pagini anonime specializate în fake news și manipulare.”, spune Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor a precizat că lemnul din vagoane este importat din Cehia,  „așa cum arată documentele vamale prezentate de noi în acest video. Transportul este efectuat de o firmă specializată din Slovacia, așa cum se vede pe vagoane. Lemnul este asigurat prin chingi, o metodă care nu este folosită de transportatorii români. Lemnul a fost importat de o firmă din România, urmând ca acesta să fie prelucrat într-o fabrică din țara noastră”

Potrivit Romsilva, acel lemn este importat pentru a fi prelucrat în România. Regia Națională a Pădurilor mai spune că
există o întreagă campanie de dezinformare și manipulare, pentru a induce publicului ideea că pădurile României sunt ”distruse” și ”vândute”, folosind informații false și filmări ca acestea.

„Pădurile României sunt administrate sustenabil de silvicultori, iar 80% din pădurile de stat administrate de Romsilva dețin certificarea internațională privind managementul pădurilor. Informați-vă bine înainte să râspândiți fake news!”, mai arată Romsilva.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate