Românii evacuați din Yemen au ajuns joi în țară

0

Până în prezent, 25 de cetățeni români și trei membri de familie au fost evacuați din Yemen. Ultimii trei au ajuns în România, via Djibouti, în cursul zilei de joi, conform Ministerului de Externe.

Românii au fost evacuați în zilele de 6 și 7, ajutați de Ambasada României la Abu Dhabi care a ținut legătura cu Ministerul Afacerilor Externe și cu autoritățile din zonă, şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen-Djibouti-România.

Doi dintre cetăţenii români au fost asistaţi şi de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie – biroul România şi biroul Djibouti (OIM), atât la sosirea în Djibouti, cât şi pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare pe o aeronavă cu destinaţia România. Cel de-al treilea cetăţean român a beneficiat şi de sprijinul companiei angajatoare în cadrul demersurilor de repatriere.

„MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune”, se precizează într-un comunicat MAE.

Sursa: Mediafax

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate