Românii din diasporă trimit acasă 1,5 miliarde de euro pe an

2

La o dezbatere despre diasporă organizată de Administraţia Prezidenţială, premierul Dacian Cioloş a declarat: „Diaspora românească reprezintă un capital pe mai multe planuri, dacă e să ne uităm la partea economică, remitenţele anuale sunt de circa 1,5 miliarde de euro, dar potenţialul economic şi investiţional al diasporei româneşti putem să-l cifrăm chiar la zeci de miliarde de euro”.

Guvernul are în vedere încurajarea revenirii în ţară a românilor care îşi doresc acest lucru sau stimularea legăturilor culturale, de afaceri şi ştiinţifice pentru cei care preferă să rămână în afară. Românii din afară aşteaptă o reformă a statului și ezită să se întoarcă în țară atât din cauza nivelului salarizării, cât mai ales din cauza calităţii serviciilor sociale din România: educaţie, sănătate.

„S-au obişnuit cu un anumit standard al serviciilor publice din afară la nivel de educaţie, de sănătate, de calitatea administraţiei publice şi îşi doresc, dacă se întorc şi decid să-şi investească capitalul pe care îl au, inclusiv cel uman, personal, să fie siguri că pot să-şi asigure un viitor decent şi pentru copii”, a declarat premierul.

Guvernul are în vedere crearea unei agenţii pentru investiţii şi pentru promovare comercială în cadrul Ministerului Economiei, avâd printre obiective acela de a stimula implicarea românilor din afara graniţelor în parteneriate economice. De asemenea, Guvernul vrea să dezvolte sistemul de burse, atât pentru copiii români care locuiesc în afară şi care vor să studieze în limba română, cât şi cele pentru cei interesaţi de cercetare.

Sursa: www.mediafax.ro.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. AntiProști spune

    1,5 miliarde euro legal și încă de 4 ori suma ilegal.
    La 42 miliarde euro cât se colectează din taxe și impozite, 7,5 miliarde euro reprezintă ceva. Și asta se întâmplă acum, cât încă e criză.

  2. MARCEL spune

    TOATA Declaratia I ti aminteste de un cantec ,, Pe cand Copila ma aflam , Sedusa fosta m de un Infam ,, ! E ceva de inima Albastra !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate