România, țara cu cele mai mici prețuri din UE la pâine și cereale

6

Conform analizelor Eurostat pentru anul 2015, prețurile la pâine și cereale în România sunt la jumătate (53%) din media înregistrată în Uniunea Europeană, fiind chiar cele mai mici prețuri consemnate în rândul celor 38 de state europene din studiu.

În țări precum Albania, Muntenegru, Serbia, Bosnia Herțegovina și Kosovo prețurile la pâine sunt mai mari decât în România, raportat la media din UE.

Cele mai mari prețuri se înregistrau în 2015 în Danemarca (145% din media din UE), Suedia (124%), Austria (120%), Irlanda și Finlanda (ambele cu 119% din media din UE). La polul opus, cele mai scăzute prețuri la alimente se înregistrau în Polonia (63% din media din UE), România (64%) și Bulgaria (70%).

Printre produsele analizate de Eurostat se numără pâinea, carnea, laptele, brânza și ouăle, băuturile non-alcoolice și țigările. La toate aceste produse, prețurile din România sunt sub media din UE, fiind cele mai mici la pâine (53%), pe locul al treilea, după Polonia și Bulgaria, la carne (60% din media din UE față de 54% în Polonia și 55% în Bulgaria) și relativ apropiate de media din UE (92%) în cazul laptelui, brânzei și ouălor.

În ceea ce privește băuturile alcoolice și non-alcoolice, prețurile din România sunt la 72% din media din UE, prețuri mai mici fiind înregistrate doar în Bulgaria (64%).

Sursa: www.agerpres.ro.

paine

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Laura Martin Lauri spune

  Macar painea,,!!

 2. Costache Brehuescu spune

  Ce mare motiv de mandrie! O mancam goala, ca restul nu se pot cumpara decat la reducere cu doua zile inainte de a expira. >_<

 3. mihaela spune

  Zic, sa crestem pretul painii, de la 1 leu pana la 3-4 lei, ca sa aliniem totul la preturile din U.E. Dar ce facem cu salariile? Am uitat , astea nu ne intereseaza

 4. Lucian Mihai Mihaila spune

  Si salariile tot cam cele mai mici sunt…..

 5. Cristina Moldovanu spune

  Poate cu cele mai mari preturi la TOT

 6. xx spune

  Poate ca acesta este un indemn pentru comerciantii nostri sa ajungem din urma Europa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate