România într-un sac negru. Colapsul sanitar, văzut dintr-o cameră de gardă în care pacienții mor (RECORDER)

2

România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană și pe locul trei în lume în ceea ce privește mortalitate COVID.

O spun cifrele. Ceea ce nu se vede, însă, dincolo de cifre, de haosul din jur, este ceea ce se întâmplă zilnic și clipă de clipă în spitalele din România.

Un reportaj Recorder, realizat în camera de gardă a Spitalului Universitar din București arată drumul din UPU până în ATI, drum care pentru unii se încheie într-un sac negru dus pe holuri, spre morgă.

Acest film arată colapsul, arată pacienți care nici de mână cu moartea nu au încredere în medici, singurii care îi mai pot salva, alături de un „Tatăl nostru”…

Arată rezidenți epuizați încă din primii ani ai carierei lor, pacienți speriați, pacienți care nu pot respira, pacienți intubați, pacienți morți.

Așa arată astăzi spitalele din România, când ele nu iau foc, cu tot cu medici și cu pacienți.

2 Comentarii
 1. Camelia spune

  Consider ca nici nu ar trebui sa fie comentat.
  Oriunde,in tara,in lume a fost, si e la fel cand lumea crede ca are libertatea de a alege. Dar acum e foarte clar,viata sau moarte. Ptr ce sa te impui ca „nu vrei vaccin”?
  Nu sunt foarte mare, in 87 sunt nascuta, dar am fost crescuta bine si multumesc parintilor ca m.au crescut asa cum sunt! Si respect pe orice categorie.
  Dar in situatia asta,tineti cont de viata. Pe vremea comunismului,mai comenta cineva?? Daca nu se faceau vaccinurile de la nastere,dupa 4 ani sau la clasa intai nu pot sa uit chiar de 2 ori am facut. Atubci nu comenta unul. Faceai si gata. Acum a dat puterea cuvantului peste toti si ce aveti cu doctorii?? Nu va inteleg pe vou,cei care nu vreti viata langa cei dragi,familie,copii,nepoti parinti. Poate si Dumnezeu are o parte din vina…ca ne.a lasat prea mult timp sa ne facem de cap. Cate nu au fost in istoria omenirii….cate boli si cati nu au murit…dar medicina a reusit intr.un finsl. Ptr ca treb sa credem macar in viata noastra,sa ne pese ptr ca cineva exista si ne iubeste pe noi toti. Vaccinati.va!!! Nu mori .

 2. Citizen spune

  Hai sa fim realiști… Ăsta e un montaj împotriva antivaccinistilor. Apropo, mergeți în upu Piatra Neamț, faceți un montaj și voi – va arăta similar cu ăsta doar că veți găsi condiții ceva mai proaste, practic șanse de supraviețuire ceva mai mici. Mai mult, discutați cu cei care fac analizele covid la spital și veți vedea ca sunt epuizați și scârbiți de faptul că lumea e atât de proastă ca, atunci când are vaccinul la îndemână, sa nu se vaccineze. La fel, antivaccinistilor eu le-aș recomanda, când se îmbolnăvesc și au nevoie de operație sau chestii complexe, să meargă la stână, la ciobani, ei vor ști ce să le facă, doctorii, nu.
  Pentru cei cu pânză de paianjen pe ochi, mergeți drq la doctori și vă vaccinați (pe bune), altfel episodul din Lombardia de anul trecut e pistol cu apă față de ce se va întâmpla la noi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate