Rezultatele campaniei preventive Tispol „SPEED”

0

În perioada 16 – 22 aprilie 20122, politistii Serviciului Rutier Neamt au actionat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul campaniei preventive „SPEED”, activitate coordonată de Organizatia Politiilor Rutiere Europene (TISPOL).


Scopul acestei actiuni a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere datorate vitezei excesive, constientizarea participantilor la trafic asupra pericolului la care se expun atunci când nu respectă limitele legale de viteză, precum si sanctionarea nerespectării acestei obligatii prevăzute de legislatia rutieră.

Politistii rutieri au actionat pe parcursul întregii săptămâni, folosind toate aparatele radar din dotare, ocazie cu care au fost aplicate 722 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 16 permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației.

Reamintim conducătorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele :

– limita maximă de viteză în localităti este de 50 km/h.

– limitele maxime de viteză în afara localitătilor sunt :

-pe autostrăzi – 130 km/h;

-pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) – 100 km/h;

-pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate