Hackerul TinKode, judecat pentru infractiuni informatice

0

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cernăianu Manole Razvan, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Timişoara, cunoscut sub pseudonimul „TinKode”, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice.

În sarcina inculpatului se reţine că, în mod repetat, a accesat în mod neautorizat, prin încălcarea măsurilor de securitate,  mai multe servere şi pagini/site-uri de internet aparţinând unor instituţii importante din Europa, S.U.A. şi Africa de Sud, în scopul obţinerii de date informatice, inculpatul procedând la transferul fraudulos de date informatice confidenţiale.


Inculpatul Cernăianu Manole Razvan a lansat atacuri informatice şi a accesat fără drept mai multe servere aparţinând armatei Statelor Unite ale Americii, obţinând date confidenţiale, pe care le-a copiat şi transferat în mod neautorizat în Inculpatul a procedat la postarea şi divulgarea respectivelor date informatice către public prin intermediul unui jurnal tip blog şi pe un site web.

Prin acelaşi mod de operare, inculpatul a compromis şi server-ul web aparţinând National Aeronautics and Space Administration (N.A.S.A.).

În sarcina inculpatului se mai reţine că a accesat în mod neautorizat, lansând atacuri informatice asupra sistemului informatic şi paginii de web aparţinând Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Apărare – Pentagon.

În scopul săvârşirii infracţiunilor, inculpatul a conceput un program/aplicaţie informatică, software pe care l-a şi oferit terţilor, pe blog-ul personal, contra sumei de 150 USD, împreună cu alte coduri de acces şi date informatice care permit accesul la sisteme informatice.

 Inculpatul  a postat pe blog şi o înregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administraţiei americane.

 Prin activitatea infracţională s-a produs blocarea temporară a sistemelor informatice atacate, restricţionându-se astfel accesul la acestea şi perturbându-se în mod grav buna lor funcţionare.

  Prejudiciul cauzat este de 250.000 USD.

 Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii  FBI şi cu reprezentanţii NASA.

 Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate