”Revenirea la normalitate va începe la 1 iunie”, zice Guvernul, dar fără să menționeze și când se va termina revenirea preconizată

2

Inteligența românilor este din nou ofensată cu jocuri de cuvinte care să le dea speranță. Guvernul PNL se laudă cu începerea revenirii la normalitate dar nu zice nimeni din Guvern și când se termină revenirea.
Este posibil ca membrii PNL să știe ceva ce noi nu știm, iar începerea revenirii la normalitatea mult visată să se refere inclusiv la schimbarea Guvernului, deoarece la revenirea în aceeași formulă nu credem că visează nimeni.

De la PNL citire: Premierul Florin Cîţu: ”Am decis constituirea unui comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Această structură va funcționa sub coordonarea prim-ministrului și va colabora cu reprezentanți ai asociațiilor și patronatelor. 1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei COVID-19, fixată în condițiile în care lucrurile încep să se stabilizeze din perspectiva situației epidemiologice, iar campania de vaccinare evoluează foarte bine.Referitor la campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie şi luna mai. În aceste două luni, vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai, ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane de persoane vaccinate.Cinci milioane de persoane vaccinate reprezintă aproape 35% din populaţia adultă care trebuie vaccinată. Fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene – cu toţii să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare. Mai mult, este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Campania de vaccinare se derulează mai rapid decât ne-am programat. Avem dozele, deja sunt programate, și vom putea vorbi de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârșitul lunii iulie, ceea ce reprezintă 70% dintre persoanele adulte și putem să vorbim de o redeschidere a economiei aproape în totalitate. Măsurile pe care le-am luat funcţionează, dau rezultate şi, după cum vedeţi, ne uităm zilnic la date. Avem aceste rezultate, care arată clar că situaţia epidemiologică a ajuns la un platou, aşteptăm o îmbunătăţire, dar nu se poate îmbunătăţi situaţia fără să păstrăm ceea ce avem acum.Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate și am dat această ţintă de 1 iunie – pentru că putem să ne vaccinăm până atunci cel puțin 5.000.000 de persoane – trebuie să ne vaccinăm. Nicio altă măsură nu ne ajută să redeschidem economia. În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.”

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. rusu vasile spune

    domnilor pentru ce mai sunt ministerele, cu atatia salariati?????????????????????

  2. Moșu spune

    @ Ca și ,,tranziția” ! Știm când a început dar, nu se știe, dacă vom prinde și… sfârșitul !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate