„Retrocedarea luminii” cu Luminița Vîrlan – Colegiul Naţional „Petru Rareş”, învingător în Emiratele Arabe Unite

1

Prima ediţie a emisiunii „Retrocedarea luminii” cu Luminiţa Vîrlan din anul 2015 s-a desfăşurat, aşa cum v-am obişnuit, în incinta Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ care confirmă încă o dată tradiţia prin excelenţă. Tema emisiunii a constat într-o discuţie vis-a-vis de o performanţă notabilă a acestei instituţii de învăţământ în cadrul unei competiţii internaţionale ce a avut loc în Emiratele Arabe Unite.
Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra-Neamţ a fost singura instituţie din Europa prezentă la competiţia Zayed Future Energy Prize din Emiratele Arabe Unite. Opt liceeni – îndrumaţi de profesorul lor Alexandru Iacob- au urcat pe aceeaşi scena cu fostul vicepreşedinte american Al Gore, renumit pentru îndârjirea cu care luptă împotriva încălzirii globale. Premiul câştigat a fost de 100.000 de euro, o sursă de finanţare pentru implementarea proiectului câştigător.
„Copiii au propus mai multe lucruri, de la captarea apei de ploaie, filtrarea şi utilizarea acesteia la toalete şi oriunde nu este nevoie de apă potabilă până la realizarea şi amplasarea unor pavele în interiorul şi exteriorul colegiului, care să producă energie. De asemenea, proiectul a propus folosirea panourilor solare cel puţin la sala de sport a instituţiei, dar şi plantarea unor arbori care reduc dioxidul de carbon din atmosferă”, a declarat profesorul Luminiţa Georgeta Vîrlan, directorul Colegiului Naţional „Petru Rareş”.

Pentru detalii vă invităm să urmăriţi înregistrarea emisiunii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. C D spune

  Buna ziua,
  In primul rand, felicitari echipei pentru reusita, cu siguranta este un premiu de prestigiu.
  In al doilea rand insa, as vrea sa fac o precizare: colegiul nu a fost singura institutie de invatamant prezenta in cadrul ADSW si ZFEP intrucat, institutia castigatoare de anul trecut pe Europa, respectiv Colegiul National Gh. Rosca Codreanu ZFEP Winner 2014 si deschizatoare de drumuri in ceea ce priveste initiativa eco sustenabila ZFEP a fost de asemenea prezenta pentru a preda stafeta. Pentru o precizie de limbaj si contextuala as recomanda cel mult ‘singura institutie di Europa, castigatoare a editiei 2015’.
  Multumesc,
  C. D.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate