Propunere de blazon pentru noua Piață Centrală

2

blazon-piata-piatra-neamt

Autoritățile locale se tot bâlbâie cu finanțările pentru reconstrucția pieței centrale care a ars, dar sperăm ca până la urmă să o scoată la capăt anul acesta. Până atunci, echipa noastră de specialiști în imagine s-a oferit să facă un draft de emblemă pentru noua hală ce se va construi în locul celei arse.
Pentru că piața centrală este condusă într-un regim de feudă și totul seamănă a regat, nu se putea alege un simplu logo ci se impunea editarea unui blazon care să respecte normele heraldice, astfel că:
– Se pot observa pe marginile blazonului doi motani cambrați cu ghearele înfipte în noua clădire a pieței. Pieptul felinelor și mai ales coada ridicată indică nu doar masculinitate ci și încredere și siguranță în pile și relații.
-Laurii simbolizează victoria și capacitatea de înțelegere creativă a modului în care se pot sifona banii publici.
– Scutul simbolizează autoapărarea sau, dacă vreți, apărarea față de orice și oricine.
– Felina iritată de pe scut este un simbol modern al sărbătorii Hallowen și desigur exprimă perversitatea naturală a singurului animal de pradă pe care oamenii îl țin în casă pe post de animal de companie.
– Clădirea stilizată din ghearele motanilor reprezintă viitoarea piață centrală care teoretic va fi a pietrenilor, dar în realitate …
Tinând cont de faptul că acest draft de blazon respectă simbolurile cu care piața noastră s-a consacrat în folclorul urban, propunem și un nume sugestiv care să fie armonizat cu blazonul: ” Piața mâțu cambrat ”.

Iosub Robert

PS: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Ce se întîmplă la piața centrală e un alt pamphlet, dar pe bani publici și ar trebui tratat ca atare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. motanu'descaltat spune

    Nu inteleg dupa atata timp de ce noul director de la URBAN nu a reusit(sau nu doreste) sa-l schimbe pe cunoscutul motan sef de piata!!!!!! Cu ce si pe cine ii are in buzunar acest motan, de nimeni nu are curaj sa avanseze barem vreun zvon de schimbare, ca de schimbare la propriu nici vorba nu incape!!! Face parte dintro alta entitate? Care sunt criteriile de performanta care il recomanda sa conduca de un deceniu acea piata? Nu cumva dictonul de baza este: EU FUR BINE, TU FURI BINE, NOI FURAM IMPREUNA SI TOTI SUNTEM O MARE FAMILIE?!

  2. victor spune

    Pamfletul e solutia.Nimeni nu se mai poate supara:cititori,comentatori,”proprietarii” pietei…Cine poate oase roade.De la piata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate