Rețeta de succes a insuccesului PSD

6
FOTO: http://www.guv.ro/

Au avut totul, de la voturi la încredere, de la Parlament la Guvern, de la Primării la Prefecturi și acum nu mai au nimic. Au pierdut totul cei de la PSD și nu au pierdut alegerile parlamentare sau locale, au picat fără alegeri.

Culmea este că odată ajunși la guvernare, PSD-iștii, pe lângă multe greșeli, au făcut totuși cele mai multe lucruri bune pentru oameni, pentru veniturile oamenilor, pentru infrastructura din România, chiar și pentru mediul privat. Cu toate aceste măsuri mult mai consistente decât la oricare altă guvernare anterioară au pierdut totul.

Rețeta insuccesului a fost una simplă. S-au luptat ani de zile ca să ajungă la putere și au dus această luptă într-o formație restrânsă cu câte o mână de oameni în fiecare județ, oameni care au mâncat o pâine amară pentru ca PSD să se ridice. Odată ajunși la butoane au început să racoleze tot felul de specimene din tabăra adversă cu care tocmai se războiseră ani de zile și să le ofere poziții cheie în detrimentul celor care i-au ajutat și au luptat cu ei. O strategie autodistructivă să câștigi un război cu o armată de oameni și apoi să-i înlocuiești cu unii din echipa care tocmai a fost învinsă.

După marginalizarea celor cu ajutorul cărora au ajuns la putere, rețeta insuccesului a continuat cu escaladarea autocrației care vine la pachet cu o percepție de maximă aroganță și de aici la pierderea suportului popular nu a fost decât un pas. Mai ales că social democrații nu au înțeles cu ce se mănâncă internetul, locul unde au și fost bătuți, că în viața reală la câte investiții s-au făcut în România și la câte facilități s-au acordat tuturor claselor sociale nu-i prea putea bate nimeni. De la internet li s-a tras pierderea masivă a suportului popular.

În final, social democrații au ales cele mai proaste metode de a promova realizările pe care trebuie să fii foarte obtuz să nu le recunoști și să nu le observi. Au făcut prin campanii tot felul de ziare care și acum zac prin debarale pe la primării pentru că nu au fost distribuite. Au solicitat și plătit foarte multă imagine cu elogii deși toți oamenii de imagine profesioniști le-au spus că nu e bine. Au început să plătească taxe de protecție către presa ostilă dând astfel dovezi de slăbiciune și reducându-și autoritatea. Au adunat în jurul lor prea mulți oameni care nu știau să spună decât ”e bine cum spuneți dumneavoastră, șefu” și așa mai departe.

Uite așa PSD-ul a aplicat rețeta ideala a insuccesului în politică și din păcate nu dă semne să își revină. A primit un semnal puternic la demonstrațiile pe legile justiției, a luat o palmă la Referendumul pentru familie, a luat un șut la Europarlamentare, se pregătesc să o încaseze și la prezidențiale, dar nu par să vrea să se oprească din cădere.

Acum problema cea mai mare a PSD-ului este că trebuie să înceapă din nou lupta. Cei care au venit la ei pentru ciolan se vor reorienta foarte repede și vor pleca spre noii guvernanți iar cei care au luptat data trecuta alături de PSD dar au fost apoi marginalizați nu prea vor mai răspunde la chemarea la luptă a PSD-ului, ci vor transmite PSD-ului să se bazeze pe cei de la PDL sau alte partide pe care i-a înfiat după ce a câștigat războiul electoral.

Vine o perioadă grea pentru social democrați, o perioadă în care dacă le vine mintea la cap pot crește prin comparație cu noii guvernanți care nu vor reuși să facă niciun sfert din ce a făcut PSD-ul sau vor aplica în continuare rețeta insuccesului ajungând la un maxim de 20% la următoarele alegeri parlamentare și locale.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. ROCA C-TIN FLORIN spune

  ” Un sut in fud este un pas inainte”,nimeni nu a avut curajul sa faca o reforma profunda in domeniul salarizarii si pensiilor,dar acest guvern a facut aceste lucruri.Cu acesta strategie fiscala se ridica pib-ul tarii,saracia se micsoreaza si se franeaza exodul fortei de munca!Programul rabla ,start up nation,vauchere de vacanta ,contiunuarea programului prima casa si atentia acordata agriculturii prin plati facute la timp.Toate aceste masuri foarte bune au stimulat cresterea economica,creearea de noi locuri de munca ,cresterea diferitelor sectoare economice cum ar fi constructiile si implicit crestera pib.Astfel Romania este dislocata din subsolul clasamentului tarilor din UE si este in crestere spre mijlocul clasamentului.Trebuie sa fim realisti ,corecti si sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului.Reformele PSD au fost patriotice si o masa extinsa de cetateni beneficiaza de pe urma lor.Din pacate cadera a venit din interior prin tradari si infiltrari de agenti care raspund la comanda ,exact cum a cazut marele imperiu chinez,imperiul roman care erau inviincibile la timpul lor!

 2. Mihai spune

  Faceti o radiografie a PSD-ului prin prisma realizarilor din Judetul Neamt ceea ce nu e chiar corect . Nu peste tot s-a realizat ce a facut echipa Arsene la Neamt . PSD a pierdut in Romania lui Iordache , Teodoravici si Carmen Dan . PSD a platit si va plati mult in marile orase pentru abuzurile jandarmeriei . O institutie care ar trebui reformata si restructurata din temelii. Sutele de batausi angajati pe criterii de nonperformanta ,platiti din banii publici care nu fac absolut nimic . Nu-i vezi in prejma scolilor , asigurand linistea copiilor, nu-i vezi prin piete unde jmenarii si samsarii fac legea , nu-i gasesti prin paduri unde padurarii sunt agresati , etc. In consecinta armata platita din bani publici este perceputa de cetateni ca organul de opresiune al PSD. Si asta vrei nu vrei te duce cu gandul la totalitarism si vremurile in care tot ei pe cand se numeau Directia de Securitate a Statului faceau cam tot acelasi lucru .

 3. Stefan spune

  Sunt aproape in totalitate de acord. d-le Iosub, cu o singura observatie: PSD nu „a facut lucruri bune pentru veniturile oamenilor”, ci pentru veniturile bugetarilor, securistilor, militienilor, magistratilor, clientilor politici .Poate singurele domenii unde , intr-adevar, trebuia o crestere de venituri erau invatamantul si sanatate, dar si aici cresterile s-au facut otova si fara sa se ceara performanta!!!

 4. Cristian spune

  1) Baza electorală a PSD este în contracție, din motive absolut naturale
  2) Ca și alte partide (care invariabil vor deconta și ele acest lucru în cursul următorului deceniu), nu a fost în stare să ofere soluții viabile de dezvoltare.
  3) Este un partid rupt de realitate, care nu este în stare să-și asume erorile
  4) PSD se bazează pe funcționărime, ori funcționărimea este prin esență conservatoare, defensivă și defetistă
  5) Tipul de mesaj pe care îl promovează nu este unul actual și în plus este în mare parte inadecvat problemelor cu care românia se confruntă.
  6) Continuă războiul cu cei care „nu mănâncă salam cu soia”, într-un moment în care o mare parte dintre familii au unul sau mai mulți membrii plecați în străinătate, să muncească pentru a trăi.
  7) Etc…..

  1. Cornel spune

   Ce Spuneți D vstra și FAPTUL că au DAT Încredere unor REGĂSIȚI ,in Doctrina lor ,Care ulterior au Început sa le mănânce Capul .Sa i BOBINEZE Intr e Ei , Doar , Doar ori Părăsi Partidul ,Ptr ca Ulterior sa se Regupreze în altul ,Toți cei Îndepărtați prin diferite Jocuri ori Jigniri CUM spunea Chiar Unul dintre Ei la o Emisiune , înainte de a fi MOȚIUNEA prin care au Picat . Așa se întâmplă când tii ȘARPELE la San . IN REST Vor Vedea și Poate ? Aprecia Unii dintre Români Faptul că CIUMATII aceia au avut ,ori Gândit un Program , Bine Nu cu Bani de la Ei , prin care unii Români ,din pătura de jos , mijloc Daca mai există așa ceva ? Au putut sa și Schimbe unele bunuri de folosință îndelungată prin Programul RABLA , Sa și deschidă o afacere proprie prin START UP Nation , Investește in TINE , etc . Deacum încolo doar . Nădăjduind SPERANȚA..

 5. Alin Pop spune

  Deci chiar sunteți un fan atât de înflăcărat al PSD? Fiindcă, efectiv, în orice postare (nu le mai putem numi articole jurnalistice, din pricina subiectivismului exagerat) politică, aveți aceeași atitudine, care se observă de la o poștă, pro-PSD. Consider că acest lucru nu este în regulă. Pasiunile politice nu ar trebui exprimate în context jurnalistic, unde este așteptată să domine relatarea rece, punctuală și OBIECTIVĂ a faptelor. Cred că acesta este jurnalismul de calitate, nepropagandistic, la care ar trebui să aspirăm.

  ADMIN: Cu mult respect va raspund. Toate părerile dumneavoastră proaste despre PSD sunt reale și mai stiu eu cateva chestii despre PSD urăte rau…. Problema pe care nu o înțelegeți dumneavoastră și interpretati ca fiind vorba despre vreo dragoste de PSD este că cei care vin acum la butoane sunt mai răi decât cei de la PSD… Au mai fost la butoane cei de la PDL și au făcut lucruri atât de urâte încât românii au fost în stare să voteze PSD numai ca să scape de ei …. au votat românii PSD-ul care a distrus toată industria, toată agricultura, toată infrastructura… așa de răi erau cei de la PDL încât românii s-au întors la PSD… cam aceasta este situația reală pe care o veți conștientiza în curând …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate