Reînființarea școlilor profesionale, un proiect național plecat de la PSD Neamț
Un alt proiect legislativ concret inițiat și realizat de PSD Neamț, nu vorbim de promisiuni sau viziuni ci de lucruri concrete, este cel al învățământului dual, adică mai pe românește reînființarea școlilor profesionale.
În mod ciudat, aș putea spune chiar imoral, cei de la PNL Neamț s-au grăbit să vorbească de acest proiect și e de înțeles deoarece săracii nu știau că este proiectul PSD Neamț deoarece cei care l-au propus și realizat nu s-au lăudat cu el.
În realitate, tot acest proiect de reintroducere a învățământului profesional este inițiat de parlamentarii PSD Neamț și în acest moment chiar funcționează la Neamț unde deja există copii care învață în acest sistem dual și se pregătesc în prelucrarea lemnului. Proiectul este 99% inițiativa Camerei de Comerț Neamț cu sprijinul Camerei de Comerț a României și cu foarte multă muncă și implicare din partea domnului Mihai Apopii, președintele CCIN, iar parlamentarii care au introdus acest proiect în Camera Deputaților sunt parlamentarii PSD Neamț.
Fără nicio discuție, reintroducerea învățământului profesional este un lucru foarte important iar faptul că o lege atât de importantă a plecat de la Neamț ar trebui să fie un motiv de mândrie pentru toată lumea indiferent de partidul care a inițiat demersurile legislative.
Alături de inițiativa legislativă de reducere a impozitului pe dividende, aceasta cu reînființarea învățământului profesional este a doua inițiativa legislativă plecată de la PSD Neamț și care nu e la nivelul de promisiune, ci la nivelul la care produce efecte acum în Neamț și primii copii chiar au început să se califice într-o meserie și asta se întâmplă acum, nu cum vin alții cu proiecte vizionare și cu povești despre ce vor face până în 2020.
Despre asta ar trebui să fie vorba în campaniile electorale. Despre exemple concrete cu ce au făcut politicienii locali și efectele directe ale muncii lor asupra oamenilor din Neamț. Restul este abureală în speranța că cineva mai crede în poveștile electorale. Oamenii vor realizări pe care le pot vedea și simți acum, nu peste o mie de ani.
trebuie să ai locuri de muncă pentru aceste școli profesionale, trebuie să ai aparatură să arăți elevilor cum se face și mai trebuie să ai elevi interesați, sau luați bani de la UE și îi dați pentru prezență ? Cine dă de lucru acestor elevi, sau le dați lopeți și nisip să pună pavelele care sunt scoase ca să se afle alții în treabă. Cu acces nelimitat în clasa a 9-a, cine mai merge la profesională, cei care abandonează liceul sau nu au chef să facă 4 ani de colegiu ?
SUCCES!!!!
Forte bine! PSD
Foarte bine
Sunt de acord dar va spun cu mare tristete ca atunci când un tanar termina o calificare nu i se asigură un loc de munca.
Bine ar fi vo,m vedea
Mai întâi sa ai locuri de muncă ca sa ai unde profesa ce ai învățat, ca urmare ar fi mai bine venit un program de calificare la locul de munca cum era odată, ce propuneri au ei e fix zero.
Ganduri bune , mult succes , schimbati in bine ,restu – a distrus ….
Cred ca e solutie buna , pentru tinerii din Neamt .
Doamne ajuta mult succes!
Foarte bine!Doar ca, sc. profes. trebuie extinse pe m.m.specializari: electricieni, timplari, zugravi, instalatori meserii practicate azi fara pregatire in scoala!
corect, dar ai destule aplicații să le arăți cum se face ? Îți permiți să strici lemnul pentru a le arăta tâmplărie ? Sau pereți pe care să exersezi vopselurile ? Ar trebui integrați în echipe care să-i învețe la locul de muncă. Ar mai fi nevoie de sudori, dar pe șantierele navale
Ar fi ideal.