Reducerea abandonului şcolar, preocuparea DGASPC şi a autorităţilor locale

2

Direcţia Generală de Asistenţă Socială Neamţ a găzduit vineri, 27 februarie, de la ora 10.00, seminarul judeţean cu tema „Rolul reţelelor comunitare în prevenirea abandonului şcolar’’. La întîlnire au participat reprezentanţii DGASPC Neamţ, ai şcolii şi primăriei Dragomireşti, ai CJRAE Neamţ dar şi reprezentanţi ai ISJ, IPJ, Protopopiatului Neamţ, ai Primăriei Piatra Neamţ, ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog precum şi reprezentanţii Colegiului Petru Rareş Piatra Neamţ şi ai Liceului Economic şi Administrativ Piatra Neamţ.
Seminarul, organizat în parteneriat cu Centrul de Resurse şI Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS) a făcut parte din proiectul „Reţele comunitare pentru prevenirea abandonului şcolar Reţele PAS 2014-2015’’. Proiectul a fost finanţat de UNICEF şi a fost parte a unei campanii intitulate „Hai la Şcoală!’’. Campania a debutat iniţial în anul şcolar 2010-2011 fiind incluse în prima etapă doar două judeţe: Botoşani şI Suceava. Ulterior, Campania a fost extinsă în 19 judeţe selecţionate de UNICEF printre care a fost inclus şi judeţul Neamţ. Din Neamţ au participat la această campanie Şcoala Gimnazială „Pr.Gh.Săndulescu’’ Dragomireşti, reprezentanţii CRIPS şi DGASPC Neamţ vizînd nu doar unitatea de învăţămînt ci întreaga comunitate Dragomireşti. Obiectivele acestui proiect au fost pe de o parte reducerea numărului de copii din comunitate care părăsesc sau nu frecventează şcoala iar pe de altă parte, îmbunătăţirea colaborării interinstituţionale în vederea reducerii riscului de abandon şcolar. Aceste obiective au fost atinse prin activităţi desfăşurate atît la nivel local (şcoală – serviciul public de asisistenţă socială din cadrul primăriei Dragomireşti – comunitate) cît şi la nivel judeţean prin implicarea Inspectoratului Şcolar, a CJRAE (centrul judeţean pentru resurse şi asistenţă educaţională), a IPJ Neamţ, a DGASPC Neamţ etc. Seminarul organizat vineri, 27 februarie, a avut scopul de a prezenta rezultatele acestui proiect precum şi modelele de succes aplicate în practică ce au avut ca efect reducerea abandonului şcolar. De asemenea, s-au creat premisele unor parteneriate dar şi premisele extinderii reţelelor comunitare.

DGASPC Neamţ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. mihai spune

    Mda,Protectia Copilului…..Am depus si eu o sesizare la indemnul Inspectorului Stan….a trecut un an si nici in acest moment nu am am primit un raspuns.Am fost socat sa vad ca stau cate 3 in birou,cu cănița pe masa si se barfesc intre ei.Cred ca asa este in mai toata institutiile statului.Loc caldut,timpul trece leafa merge si cu drag si spor, ei muncesc pentru a lor popor..

    1. Lolita spune

      Dar legea aia cu raspunsul in 30 de zile nu o aplica Stan inspectorul ? Sau nu a fost la instructaje la administratia centrala a copiilor ? Adica acolo unde ei administreaza copii de pe hirtiile de pe care fac copii ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate