Reducere TVA la 9% la facturile de întreținere și utilități

1

UDMR propune reducerea TVA la 9% la facturile de întreţinere şi utilităţi (apă caldă, gaz, electricitate, încălzire), printr-un proiect de lege care va fi depus la parlament spre aprobare..
La Congresul UDMR de sâmbătă, la Cluj-Napoca, unde a fost aprobat acest document, deputatul UDMR de Bihor, Szabo Odon, a declarat că banii nu se pierd, ci se vor regăsi în consum în altă parte.
Acest proiect vine în sprijinul familiilor, mai ales a celor cu mai mulți copii, care consumă mai mult, mai ales în perioada iernii. Scăzând cheltuielile de întreţinere, banii rămaşi ai unei familii se vor cheltui în altă parte. Statul nu va pierde din reducerea TVA, iar familiile vor putea să trăiască mai bine.
Deputatul UDMR a mai declarat: „Când UDMR realizează un asemenea proiect, acesta vizează, în ansamblu, toate familiile din România, nu se poate realiza o astfel de politică doar pentru familiile maghiare, iar concretizarea măsurilor propuse se face în urma unor iniţiative legislative. De exemplu, propun un abonament la teatru gratuit începând cu al treilea copil al unei familii, iar un abonament gratuit similar să fie pentru transportul public sau pentru programele unor cluburi sportive susţinute de administraţiile publice local sau de către stat. Mai propun o reducere graduală de impozit în funcţie de numărul copiilor pentru cei care au mai mulţi copii. O altă măsură ar fi acordarea unor facilităţi de către stat la cumpărarea unei maşini care să transporte o familie cu mai mulţi copii”.
Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, fără diferenţieri, pentru o aplicare simplificată, dar şi la băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică. De asemenea, din ianuarie 2016, TVA se va reduce la 20% de la 24% în prezent, după ce în primul trimestru al acestui an încasările la buget au fost cu 5 miliarde lei mai mari faţă de trimestrul similar de anul trecut.
Sursa: Mediafax

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. baetu costica spune

    sper ca e bine si acum cu tote ca e tirziu de cit niciodata sper sa se aprobe ca pentru parlamentari se aproba subito nu ca pentru popolo

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate