Reclamarea unui site

1

Reclamarea unui site

Pentru cei care nu inteleg ce inseamna un site pe Internet si care este diferenta intre acesta si un ziar, o revista sau o emisiune TV si de ce nu intra site-urile sub incidenta CNA sau a altor autoritati care reglementeaza comunicarile, va vom explica inca o data.
Spre deosebire de publicatii sau emisiuni TV, un site nu poate sa fie gasit accidental cand manipulati o telecomanda sau informatia dintr-un site nu poate sa va agreseze accidental precum ati lua un ziar si ati fi agresat de unul dintre articole.
Internetul functioneaza ca o vasta biblioteca in care se gasesc carti de la beletristica pana la literatura erotica. La fel ca intr-o biblioteca, vizitatorul poate alege o carte de care este interesat: poate merge la raftul cu beletristica, dar la fel poate merge foarte simplu la raftul cu literatura erotica. La fel ca intr-o biblioteca, informatiile de pe Internet nu pot agresa accidental un vizitator, fiecare tip de site trebuie cautat si fiecare gaseste exact ce cauta. In cazul in care dintr-o greseala de cautare sau din accesarea gresita a unui link se ajunge pe un site nedorit, parasirea acestuia se poate face instantaneu, iar 99% din accesarile nedorite se fac din cauza utilizatorului care nu executa o cautare destul de rafinata sau din cauza faptului ca da click pe un link fara a citi referintele la trimiterea respectivului link.
Din aceste motive Internetul nu poate fi pus pe aceeasi linie cu publicatiile pe hartie sau cu televiziunile, deoarece obtinerea de informatii nu se poate face accidental, ci doar prin cautari efectuate in motoarele de cautare, fiind alegerea personala a fiecarui utilizator ceea ce cauta .

Peste toate argumentele de mai sus vine si cenzura motoarelor de cautare care ofera ca rezultate in primele pagini doar site-uri care sunt vizitate de multa lume, au trimiteri din alte site-uri si sunt bine cotate. Deci in cazul unei cautari pe un motor de cautare primele informatii sunt cele care au fost cel mai apreciate de ceilalti vizitatori de pe Internet.
Oricum, ideea succinta este ca informatia de pe Internet nu poate aparea accidental ca un post de televiziune de proasta factura sau ca un articol injurios dintr-o revista. Informatia de pe Internet trebuie cautata. Din acest motiv, nu pot intra sub incidenta legii nici macar site-urile cu continut adult sau rasist, deoarece aceste site-uri nu pot fi gasite accidental, ci doar daca sunt cautate.
Deci, reclamarea unei informatii obscene sau ofensatoare pe un site de Internet este cea mai penibila actiune, deoarece 75% din traficul de pe Internet se face pe segmentele adult si non-social. Daca ar fi posibila sanctionarea, am vorbi de sanctionarea a miliarde de site-uri, ceea ce nu va face nici un organism national, international sau de orice alta natura, niciodata.
Desigur, exista si tot felul de restrictii care sunt impuse de legislatiile fiecarei tari, restrictii ce se refera la avertizarea vizitatorilor ca intra intr-un site in care se recomanda o anumita limita de varsta, dar cele mai eficiente restrictii sunt cele impuse de motoarele de cautare care ordoneaza site-urile in functie de numarul de vizitatori, timpul petrecut pe site si referintele din partea altor site-uri. Asadar, in final, pozitia in cautari a unui site este data in mare parte de utilizatorii de Internet si iar ar fi penibil ca o institutie sa poata sa se puna contra vointei majoritatii utilizatorilor de Internet.

Concluzia este una singura: daca nu vreti sa gasiti informatii despre “lucruri oribile“, nu cautati astfel de informatii, iar daca din cauza faptului ca nu stiti sa folositi Internetul si sa rafinati o cautare sau daca dati click fara sa cititi si ajungeti accidental la informatii despre “lucruri oribile“, puteti iesi imediat de pe respectivul site. Daca accidental accesati informatii care ziceti ca nu va reprezinta, dar curiozitatea prosteasca va face sa stati si sa le vizionati, deja nu mai puteti reclama nimic, deoarece ati devenit complice cu cei care au postat informatiile. Cu fiecare vizitator care sta mai mult pe acel site creste si cotatia si valoarea site-ului pe Internet. In final, dumneavoastra ca vizitator hotarati ce site-uri vor fi usor gasite si ce site-uri nu vor fi gasite niciodata.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. amalia spune

    daca sunteti amatori, se explica articolele de 2 lei pe care le publicati :))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate