Recidivă. Prinși din nou cu trufe culese ilegal cu ajutorul câinilor antrenați

7

-Sancționați de jandarmi pentru aceeași faptă, la doar o lună diferență

Pentru 1200 de grame de trufe negre culese ilegal, patru bărbați au fost sancționați cu amendă de 5.000 de lei fiecare, doi dintre aceștia săvârșind aceeași abatere cu doar o lună în urmă.

Marți, 3 octombrie, în pădurea de pe Valea Secului, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Vânători-Neamț au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 de ani și 32 de ani din comuna Oniceni care recoltau trufe negre folosindu-se în acest scop de opt câini antrenați pentru căutare.

Asupra lor a fost găsită cantitatea de 1200 de grame de trufe negre care a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic.

Doi dintre cei patru bărbați sunt la a doua abatere de acest fel, fiind depistați și sancționați de jandarmi cu amendă de 2.000 de lei fiecare în data de 24 septembrie a.c..

Conform art.17, lit. c) din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice este interzisă „recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului și/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii”.

Conform aceluiași articol, cei patru bărbați au fost sancționați cu amendă de 5.000 de lei fiecare pentru că nu dețineau autorizație eliberată de Ocolul Silvic Vânători-Neamț care asigură administrarea pădurii în care au fost depistați.

Compartiment Informare, Relații Publice și cu Publicul

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Bula spune

  … stirea e subțire,legea e de rahat si au dreprate bietii oameni sa emigreze.
  In Romania statul vtea sa c9ntroleze tot .Nu are voie omu sa faca cinstit un ban ca hop il calareste si ia tot …
  Din ce sa traiasca bietii oameni daca si in Neamț e lz fel ca peste tot … daca nu ai din ce te adaptezi … eu o numesc adaptare la nevoi iar asta e una inteligenta … In vest nu ti mai trebuie autorizatii pentru activitati de genul …

 2. Cove spune

  Mai baieti, iar ati deranjat hotii de lemne?

 3. Julian spune

  Domnilor ,
  De la ciuperci la trufe e o diferență mare, e ca si cum între o friptura de vita angus si fasole, alegi fasole ….exact așa și cu trufele, doar că ele costa 800-1000 € (euro) kilogramul.
  Înțelegi de unde diferența domnilor ?
  Sau voi sunteți aia care le căutați ?
  Spor in continuare !
  Și bravo Jandarmeriei și ocolului Silviu Vânători Neamț .
  Felicitări și la cat mai multe misiuni bune !

 4. Hara spune

  Lemnele din padure cred ca sunt foarte mici si nu le vad 😡

 5. Vrabie Gina spune

  Bine spus. Isi cauta de treaba doar unde nu e bataie de cap. Cu hotii de lemn … e mai complicat. Penibili

 6. George spune

  Alte lucruri mai importante nu aveți de făcut!? Mare captură, 2 găinari cu 1 Kg de ciuperci! Măi ce descoperire de proporții! In timp ce voi vă ocupați de găinării și ciupercărie în țara asta se întâmplă se întâmplă alte lucruri colosal de mult la limita legii. Acești 2 cetățeni au cules 1 Kg de ciuperci, timp in care din aceleași păduri v-au ieșit peste 500 m³ lemn de esență fără să mai vedeți nimic. Dacă va eram șef, vă ceream demisia! Rezolvați problemele cu adevărat importante în țară asta, nu cazurile de copii care vând zmeură sau cetățeni ce culeg ciuperci distrug Romania. Așteptați și o avansare acum după marea captură? Hai că îmi e silă deja să văd cum vă bateți joc de țară cu legea în mână. O să vă invit odată să vedeți cum pleacă 65-70 de vagoane de tren încărcate cu bușteni sănătoși, poate veniți și atunci să constatați și să trageți la răspundere făptașii pentru că fără 1 Kg de ciuperci eu tot așa trăiesc dar fără câteva hectarele de pădure ca cetățean vă spun că nu vom trăi mai bine, nici eu, nici tu, nici copilași tăi! Dar așa e când ai mintea îngustă și execuți înainte să gândești! Treziți-vă și deveniți niște profesioniști așa cum aveți pretenția și trebuie să fiți!

 7. Radu spune

  Sub incidenta acestei legi nu intra și căutătorii de ghebe?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate