Rebus 2019: campion național din Neamț!

0

Sfârșitul de an aduce între faptele și cifrele de bilanț ale lui 2019 și o performanță inedită pentru județul nostru. Aflăm, astfel, că ediția din acest an a Campionatului Național de Compunere organizat de revista REBUS a adus mult râvnitul titlu de campion național în Neamț, câștigătorul pasionantei competiții a minții și a abilităților lingvistice fiind desemnat ing. Costache Agache, coordonatorul Serviciului Informatizare, imagine, multimedia și completarea colecțiilor din cadrul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu”.

Competențele și emoțiile concurenților au fost evidențiate și de strânsa poziționare pe podium: locul I – 215 p.; locul II: 214 p.; locul III – 210 p., atribuit ex-aequo unui număr de 3 finaliști.

Pentru cei cărora acest popular joc enigmistic de exersare a creativității (atât în compunerea, cât și în dezlegarea careurilor rebusistice) este mai puțin cunoscut, să precizăm și că, în urma selecției din etapele premergătoare, la startul finalei s-au aflat circa 150 de competitori. Concret, piatra de încercare a concursului a constat în alcătuirea unui careu cu laturile de 13×13 pătrățele (total: 169), în care, potrivit regulilor de bază ale domeniului, se cerea inserarea a cât mai multe cuvinte dintr-o listă de circa 400 de termeni subsumați temei ASTRONOMIE.

  • Informații și foto furnizate de Constantin Bostan, fost director al Bibliotecii „G.T. Kirileanu”.
telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate