„Bucătăria românească – punte peste generații”: tainele culinare dezvăluite copiilor
Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra-Neamţ, în colaborare cu Grădinița P.P. nr. 5 Piatra-Neamț, a organizat în cadrul proiectului „Bucătăria românească – punte peste generații” o serie de activități în scopul descoperirii tainelor culinare de către preșcolari, implicarea acestora într-o activitate plăcută și găsirea celor mai eficiente căi de a asigura adaptarea preșcolarilor la viața școlară.
Pe parcursul activităţilor, preșcolarii, ajutați de elevii clasei a X-a D, sub coordonarea prof. I.P. Gheorghiu Mihaela, prof. Iosub Claudia și prof. Dobrea Mihaela, au realizat produse de cofetărie-patiserie. În cadrul proiectului s-a urmărit cultivarea abilităților practice ale copiilor, implicarea elevilor și a profesorilor în activități de educație care să pună în valoare talentele, preocupările extrașcolare și competențele copiilor.
„Prin implicarea copiilor în astfel de activități am urmărit să dezvoltăm perspicacitatea, creativitatea și imaginația acestora. A fost o experiență distractivă, amuzantă și o metodă simplă dar serioasă prin care cei mici au învățat o mulțime de lucruri noi și utile în dezvoltarea lor” a precizat doamna Mihaela Dobrea, unul dintre profesorii coordonatori ai grupului de elevi participanţi la activitate.
La finalul activității toți cei implicați în proiect s-au convins că toți copiii adoră astfel de distracții creative, fiind răsplătiți cu zâmbete, colinde și multă bucurie. O astfel de experiență plăcută va fi cu greu uitată și se va răsfrânge în mod pozitiv în viața lor ca adulți.