Reabilitarea Liceului Tehnologic Special „Ștefan cel Mare“ se apropie de final

0

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic Special Ștefan cel Mare“ a recuperat semnificativ din întârzierile înregistrate și, după cum a declarat Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț, până la finalizarea constantin-iacoban-1024x771lucrărilor nu mai este mult. „Am făcut o vizită pe șantierul de la Liceul din Ștefan cel Mare și sunt mulțumit de ceea ce am găsit acum, comparativ cu ce era în urmă cu câteva săptămâni, când se înregistrau întârzieri foarte mari. Vremea a fost favorabilă executării lucrărilor de construire și am insistat să se urgenteze treaba, pentru că riscam să pierdem finanțarea, dacă nu respectam termenul limită de încheiere a proiectului, care este decembrie 2015. Acum, când mai e puțin de treabă, în special la interior, ne putem declara optimiști în legătură cu acest mare proiect din județ, pentru că ne vom încadra în termen. Mă bucură foarte mult faptul că niște copii cu nevoi speciale vor beneficia de condiții foarte bune de cazare, masă și de pregătire școlară. Datorită impactului pe care îl va avea, acest proiect i-a adus Consiliului Județean Neamț un premiu la Gala Premiilor de Excelență în Administrație“, a declarat Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț.
Proiectul are o valoare de 25.486.365,96 de lei, din care 19.495.342 lei reprezintă cofinanțarea nerambursabilă, 1.112.009,88 lei este contribuția Consiliului Județean, iar 4.879.014 lei reprezintă TVA. Durata de implementare este de 28 de luni, din august 2013 până în decembrie 2015. Prin proiect se urmărește construirea unei săli de sport cu o suprafață de 777 de metri pătrați; reabilitarea și modernizarea a trei corpuri de clădire (cantină, școală și internat) și a centralei termice; amenajarea unui teren de sport exterior, cu o suprafață de 510 metri pătrați; amenajarea unui teren de socializare-recreere și joacă în aer liber cu o suprafață de 300 de metri pătrați; asigurarea de mobilier pentru sălile de clasă, camerele de cazare, sala de mese, bucătărie, ateliere și cabinete de specialitate, sală de sport și spații de socializare; asigurarea de echipamente IT și softuri specializate, cu materiale de instruire multimedia și programe informatice de gestionare a activității specifice; echipamente speciale de recuperare a beneficiarilor școlii; material didactic; echipamente pentru dotarea bucătăriei, sălii de mese și a spălătoriei și dotări și echipamente pentru sala de sport.
Vom reuși, prin proiect, să dezvoltăm infrastructura de învățământ profesional și tehnic la Liceul Tehnologic Special din comuna Ștefan cel Mare, în vederea transformării acestei unități de învățământ în campus preuniversitar pentru învățământ profesional și tehnic”, a mai declarat președintele CJ Neamț, Constantin Iacoban.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate