Razii noaptea, în Neamț. Filtre de poliție, controale, sancțiuni

0

În noaptea de 24 septembrie,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat, pe raza orașului Roznov și Secțiilor de Poliție Săvinești și Borlești, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, a infracționalității stradale și creșterea gradului de disciplină rutieră.

În acest context, au fost legitimate peste 160 de persoane și verificate 80 de autoturisme, în filtrele rutiere instituite de polițiști.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției municipiului Piatra Neamț, Poliției orașului Roznov, Secțiilor de Poliție Rurală Borlești și Săvinești care au efectuat verificări și controale de specialitate la 11 obiective economice.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 32.000 de lei.

Dintre acestea, 7 sancțiuni pentru contravenții la H.G.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 5 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 pentru nerespectarea O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 1.209 lei.

Pe linie rutieră, polițiștii au aplicat 31 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute 3 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate și 3 infracțiuni la regimul rutier.

În activități au fost angrenați luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și reprezentanți ai I.T.M. Neamț.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru menținerea unui climat optim de siguranță și descurajarea comiterii unor fapte ilicite.

a transmis IPJ Neamț
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate