Rată de infectare record în Tașca. Piatra-Neamț, Bicaz și câteva comune, în pragul scenariului roșu

0

Instituția Prefectului Neamț a transmis astăzi, 20 octombrie, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ. Este vorba despre situația cazurilor noi semnalate în ultimele 14 zile, raportate la mia de locuitori. Puteți vedea incidența pe toate localitățile aici – click.

Două localități au depășit deja incidența de 3 și ca urmare, în Tașca și Tarcău  s-a instituit măsura de carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.10.2020, ora 08.00. În Tașca s-a înregistrat o incidență comunitară record de peste 10 la mie. (click aici pentru articol)

Conform indicelui de transmitere comunitară a noului coronavirus furnizat de autorități, alte câteva localități sunt în pragul scenariului roșu, cu incidență peste 2.5 la mia de locuitori. Printre acestea sunt municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz și câteva comune. (click aici pentru a citi măsurile în caz de carantinare)

În Bicaz incidența totală este de 4.08, iar în Piatra-Neamț este de 3.51, însă după scăderea focarelor închise incidența comunitară a scăzut sub 3. Acest lucru nu înseamnă că nu există un risc iminent de creștere a numărului de cazuri și impunerea unor măsuri severe în acest sens pentru populație.

Vă rugăm respectați toate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Împreună putem să limităm incidența și să evităm carantinarea localităților din Neamț.

Detalii în tabelul de mai jos:

TAŞCA10.03
TARCĂU3.54
PÂNGĂRAŢI2.95
MUNICIPIUL PIATRA-NEAMŢ2.84
GIROV2.73
DOBRENI2.65
GÂRCINA2.65
DRĂGĂNEŞTI2.55
ORAŞ BICAZ2.52
incidența comunitară
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate