NEAMȚ: Începând de mâine se instituie CARANTINA în două localități – Documentul oficial, AICI

0

Hotărârea CJSU:

Art. 1. (1) Se aprobă propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică, de instituire a măsurii de carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.10.2020, ora 08.00, pentru comuna Taşca şi comuna Tarcău, judeţul Neamţ.

UPDATE: Carantinarea comunelor Tașca și Tarcău începe mai devreme

(2) Se va solicita Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă emiterea ordinului privind instituirea carantinei zonale în comunele menţionate la alin. (1).

Art. 2. in localităţile prevăzute la art. 1 se propune instituirea următoarele măsuri:

 • Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise şi deschise;
 • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor;
 • Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
 • Se interzice activitatea cu publicul a structurilor de primire turistică;
 • Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;
 • Slujbele religioase vor fi oficiate doar în exteriorul clădirilor, fiind permisă prezenţa a maxim 20 de persoane;
 • Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, prezente în spaţiile publice închise şi deschise;
 • Se suspendă cursurile şcolare care presupun prezenţa „faţă în faţă” pentru toate unităţile de învăţământ, cursurile urmând a se desfăşura
 • Se limitează la maxim deplasarea persoanelor pe raza acestor localităţi.

Art. 3. (1) in localităţile prevăzute la art. 1 este permisă intrarea / ieşirea persoanelor pentru:

 • transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în zonele carantinate, precum şi aprovizionării populaţiei;
 • persoanele care locuiesc în zonele carantinate şi desfăşoară activitate profesională în afara zonelor carantinate;
 • persoanele care locuiesc în afara zonelor carantinate şi desfăşoară activitate profesională în zonele carantinate;
 • persoanele care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;
 • deplasarea din alte motive justificate, precum ingrijirea/insoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană afiată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu decesul unui membru de familie;
 • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de 1a distanţă;
 • urgenţe medicale.
 • Persoanele prevăzute la alin. (1) vor prezenta autorităţilor competente legitimaţie de serviciu valabilă, adeverinţă de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională, iar pentru deplasarea din alte motive decât profesionale vor prezenta o declaraţie din care să rezulte motivul justificat al depasării.
 • Este permisă tranzitarea localităţilor prevăzute la art. 1 de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestora, fiind interzisă oprirea în aceste

Art. 4. Autorităţile publice locale vor asigura dezinfecţia periodică a spaţiilor publice pe baza calendarului stabilit de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Neamţ.

Art. 5. Toţi medicii de familie, din localităţile prevăzute la art. 1, au obligaţia să monitorizeze, din punct de vedere medical, toate persoanele izolate la domiciliu şi să asigure asistenţă medicală tuturor cetătenilor, în mod special femeilor gravide, persoanelor în program de hemodializă, pacienţilor oncologici, etc.

Art. 6. Autorităţile publice locale au obligaţia să asigure colectarea deşeurilor, iar deţinătorii de reţele de utilităţi au obligaţia să asigure funcţionarea continuă a serviciilor de utilităţi publice.

Art. 7. Autorităţile publice locale au obligaţia să asigurare continuităţii aprovizionarea cu alimente şi bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susţinători sau fără posibilităţi de asigurare a subzistenţei.

Art. 8. Unităţile farmaceutice, din localităţile prevăzute la art. 1, au obligaţia să asigure continuitatea aprovizionării cu medicamente necesare tratamentului uzual al tuturor cetăţenilor.

Art. 9. Medicii de familie, cu sprijinul Si sub coordonarea Direcţiei de Sănătate publică a judeţului Neamţ, vor pune la dispoziţia tuturor cetăţenilor a informaţiilor detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală, ce trebuie respectate în contextul epidemiologic existent.

Art. 10. Centrul Judeţean de Coordonare Conducere a Intervenţiei va institui norme derogatorii de la prevederile ordinului ce urmează să fie emis de către Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, numai cu aprobarea Prefectului Judeţului Neamţ sau a înlocuitorului de drept al acestuia.

Art. 11. Verificarea respectării măsurilor stabilite privind limitarea deplasării persoanelor în/din zonele de carantină, cât şi măsurile de ordine publică, vor fi asigurate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Art. 12. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ va transmite prezenta hotărâre membrilor Comitetului Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea emiterii ordinului privind instituirea carantinei zonale în localităţile prevăzute la art. 1.

Mai jos, atașăm documentele oficiale:

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate