Rareș Bogdan, în delir: PNL n-a putut tăia pensiile speciale din cauza „unui agent NKVD” și a magistraților CCR

0

Proiectul de lege al PNL prin care erau eliminate pensiile speciale a fost adoptat de Camera Deputaţilor în 28 ianuarie. Eliminarea pensiilor speciale a fost o temă de campanie a PNL în momentul preluării puterii, amplificată de discursurile lui Rareș Bogdan. Măsura îi viza pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu-i viza însă pe militari și polițiști.

Instanța supremă a decis atunci imediat, în unanimitate, să atace la Curtea Constituțională actul normativ adoptat de deputați ce viza eliminarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, precizează presa centrală.

Și Avocatul Poporului a decis sesizarea Curții Constituționale cu excepţie de neconstituţionalitate cu privire la legea care elimină pensiile speciale, Renate Weber afirmând că sunt „motive multiple de neconstituţionalitate”.

Pe 6 mai, în urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu UNANIMITATE de voturi, a admis obiecțiile de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale este neconstituţională, în ansamblul său.

Curtea a reținut, în esență, că legea criticată are un caracter profund eterogen, vizând statute profesionale diferite, precum și funcții de demnitate publică, tratate împreună din perspectiva pretinsului deziderat de eliminare a ”pensiilor speciale”, fără a se respecta exigențele impuse atât din punct de vedere al formei specifice fiecărui domeniu de reglementare, cât și al fondului reglementărilor.”, se arăta la acel moment în comunicatul CCR.

Așadar, decizia a fost luată cu UNANIMITATE de voturi pe motive de procedură, judecătorii nemaidezbătând fondul legii.

Joi, 10 septembrie, Rareș Bogdan a venit la Piatra-Neamț și, întrebat de situația eliminării pensiilor speciale, acesta a dat vina pe justiție, spunând că avocatul poporului este agent de spionaj rus, iar magistrații sunt puși de PSD.

Mai jos puteți citi întreaga declarație a lui Rareș Bogdan, însă precizăm că la această oră liberalii au puterea în România. Au președinte, au premier, au guvern, au Minister de Justiție și, în general, au toate pârghiile necesare pentru a „curăța” sistemul de justiție care, înțelegem de la Rareș Bogdan, este… corupt, pesedizat și „condus de agenți ruși”.

Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al lui Rareș Bogdan nu trebuie să mai ținem cont de neconstituționalitatea legii eliminării pensiilor speciale, demonstrată de CCR și atacată nu doar de avocatul poporului, ci și de Instanța Supremă (or fi și la Instanță agenți sub acoperire?!), nici de faptul că este imoral să iei în democrație un drept al unui om odată ce i l-ai acordat. De vină este justiția, de fapt tot PSD-ul, după 1 an de guvernare liberală în care se puteau impune toate schimbările necesare pentru corectarea unor probleme în sistem, dacă acestea există.

Să remarcăm și în filmulețul de mai jos că eliminarea pensiilor speciale ale magistraților nu era o temă de campanie. De altfel, președintele Iohannis nu a susținut această eliminare a pensiilor speciale în rândul magistraților, având argumente raționale și de bun simț. În schimb, PNL a întins coarda și acum dă vina pe magistrații cu pensii speciale că au fost subiectivi în decizia de la CCR…

Singura concluzie pe care o putem trage este aceea că eliminarea pensiilor speciale a fost o temă de propagandă populistă, nerealizabilă și acum de vină e tot PSD, nu incompetența celor care ne conduc de 1 an de zile care ar fi trebuit să anticipeze premisa de neconstituționalitate a legii și să găsească alte soluții legale de rezolvare a problemei pensiilor speciale, nu un act normativ făcut pe genunchi.

„Noi am promis în campanie că PNL este obligat ca după ce preia puterea să rezolve problema pensiilor speciale în 30 de zile. Nu s-a putut în 30 de zile, în schimb în a 62-a zi de la preluarea puterii, pe 28 ianuarie, cei 96 de parlamentari PNL, la inițiativa lor și sub directa supraveghere a lui Florin Roman și a lui Daniel Fenechiu și Alina Gorghiu au introdus în parlament legea de tăiere a pensiilor speciale. La ea au achiesat și alte forțe politice și alți parlamentari după negocieri multiple și pe 28 s-a votat legea de tăiere a pensiilor speciale. A fost un moment unic, incredibil, care a creat o emoție fantastică. Culmea e că atunci s-au tăiat inclusiv pensiile magistraților, ceea ce nu era în promisiunea electorală, dar s-a extins și mai mult aria, ceea ce nu e rău.

Din păcate, doamna Renate Weber, avocat al poporului pus de către Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care numai avocat al poporului nu este, a considerat că trebuie să blocheze această lege, făcând o sesizare la curtea constituțională. Legea era deja spre promulgare către președinte și apoi apariție în Monitorul Oficial. Noi ne-am făcut treaba, am votat-o, pensiile erau tăiate, trebuia aplicată legea.

Renate Weber a atacat legea, sesizarea la CCR trebuia să se judece undeva pe 15-20 martie, a venit pandemia și sesizarea s-a prelungit până pe 8-9 mai. Atunci s-a judecat sesizarea făcută de Renate Weber, și 7 sau 8 judecători din cei 9 de la CCR au considerat că sesizarea, penibilă de altfel, este una corectă și legea este neconstituțională. Trebuie spus că din 9 judecători, 7 sunt beneficiari de pensie specială și tot 7 sunt numiți de către diverse forme, parlament – cameră, senat sau guvern PSD.

Nu ne-am oprit și la 2 săptămâni distanță, colegii mei, inclusiv domnul Țapu, domnul Cozmanciuc, au venit cu o nouă inițiativă de impozitare până la 95%. S-a votat asta cu o largă majoritate, deși a fost foarte complicat, PSD s-a opus la această lege. Am reușit să votăm și legea de impozitare a pensiilor speciale.

Doamna Renate Weber, acest agent NKVD de tristă amintire în România, parcă e Ana Pauker încarnată sau găinușă, a făcut din nou sesizare la CCR. Până la această oră, din cauza vacanței de vară nu s-a judecat. Pe data de 24 septembrie este judecată speța legii de impozitare a pensiilor speciale. ”, a declarat Rareș Bogdan la Piatra-Neamț, pe 10 septembrie 2020, într-o nouă campanie electorală…

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate