Rămas bun, ani de liceu! Festivitate de absolvire la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț

1

Elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, alături de părinţi, fraţi, prieteni şi bunici, au participat, joi, 24 mai, la cursul festiv al absolvenţilor promoţiei 2014-2018.

Printre invitați s-au regăsit și prof. Gabriela Antoaneta Pușcalău, reprezentant al ISJ Neamț, și psihologul Carmen Anicăi, președintele Asociației Părinților de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”.

Evenimentul a avut loc la cinematograful Dacia, într-o atmosferă încărcată de emoţie şi bucurie.
Plini de entuziasm, speranţă şi încredere, absolvenţii, părinţii și profesorii au rememorat împreună întâmplări minunate din anii de liceu. S-au adresat urări pentru viitor, s-au adus mulţumiri, dar s-au făcut și multe promisiuni.

După intonarea imnului CNCH, discursul prof. Florin Irimia, directorul liceului, a deschis oficial ceremonia de acordare a premiilor şi a diplomelor de absolvire pentru promoția 2018 – PROMOȚIA CENTENARULUI MARII UNIRI:  „Acum patru ani, am deschis larg porţile şcolii noastre, ale cunoaşterii şi ale devenirii, pentru generaţia care îşi încheie acum viaţa de liceu şi porneşte, hotărâtă, către un viitor care începe cu proba de foc a bacalaureatului. La făurirea acestora am contribuit şi noi, cei care v-am îndrumat în descoperirea lumii şi a voastră înşivă. Lucrare migăloasă şi merituoasă, căci visurile trebuiau traduse în gânduri şi simţiri. Ne-au fost alături, așa cum arătam, părinţii, dornici şi ei de a găsi statornicie şi temeinicie în formarea copiilor şi devenirea lor. Visurile au devenit gânduri: de mai bine, de mai mult, de mai înalt, iar acestea s-au transformat, pe nesimțite, în fapte care vor genera, la rândul lor, alte fapte, sperăm, demne de numele şi renumele instituției noastre. La acest sfârșit de etapă, care nu este altceva decât un nou început, primiți, dragă promoție 2018, aprecierea noastră, iar toate cele petrecute împreună, cu bune și cu mai puțin bune, să vă fie temei în evoluția viitoare. Şi, aşa cum purtaţi în voi amprenta genetică a vieţii, dăruită de părinţii voştri, pentru ca mai apoi, adăugând ani de cunoaștere, să vă definiţi personalitea, croită în familia educaţională a CNCH, în amprenta identitară a generaţiei voastre se va regăsi sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, împlinită de către înaintaşi, în vatra noastră milenară.”

Totodată, au fost aduse în atenție rezultatele obţinute la etapa națională a concursurilor și olimpiadelor școlare. În cei 4 ani au fost atinse performanțe remarcabile: 40 de participări, concretizate în 21 de premii și mențiuni, din care 4 premii I, 2 premii II, 1 premiu III, 10 mențiuni ale ministerului educației, 4 premii și mențiuni speciale;
De asemenea, prin participarea consistentă și constantă la proiectele europene, pentru a III-a oară consecutiv, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” a obținut titlu de „Școală Europeană”.
Au fost amintite și poetele colegiului, Diana Burlacu și Teona Farmatu, care și-au lansat primele volume de poezii: „Ne-văz” și, respectiv, „Umbra clepsidrei”. Nu în ultimul rând, a fost menționată și performanța obținută de Raluca-Maria Ghilea, care a fost acceptată în tabăra de vară, organizată sub egida CERN (Consiliul European de Cercetare Nucleară) de la Geneva, unde se află cel mai mare accelerator de particule din lume. Eleva CNCH a fost singura reprezentantă a României în această tabără a elitelor europene ale fizicii, selectată din peste 1000 de aplicanți din 22 de țări.

Manifestarea a continuat cu festivitatea de premiere a elevilor olimpici din acest an la etapa națională, care au urcat pe scenă alături de profesorii coordonatori, și cu acordarea premiilor de onoare șefilor de promoție.

Șefii de promoție 2014-2018 sunt Raluca-Maria Ghilea de la profilul real, care a terminat cu media 10, și Teona-Elena Farmatu profilul umanist, care a încheiat cu media 9,97. Cheia CNCH a fost înmânată mai departe în acest an, în mod simbolic, elevilor de clasa a XI-a cu cea mai mare medie: Mălina-Ioana Cojocaru, profilul umanist (media 9,89) și Antonio Grama, profilul real (media 9,88).

  • Raluca-Maria Ghilea (elevă a Colegiului Naţional „Calistrat Hogaș” din clasa a V-a) a reușit să încheie atât anii de gimnaziu, cât și cei de liceu cu media generală 10. Pentru această performanță eleva a fost răsplătită cu un premiu special, intitulat „Alumnus Princeps”. 
  •  Suplimentar, eleva Ștefania Teleucă a fost premiată cu o diplomă de merit pentru contribuția adusă la creșterea prestigiului CNCH, grație performanței de la etapa națională a Olimpiadei de limba italiană, trei premii I – 2015, 2017, 2018.

Manifestarea s-a încheiat cu fotografiile de grup şi intonarea imnului academic „Gaudeamus Igitur”.
O etapă din viață acestor tineri a ajuns la final. Au în față un drum presărat cu provocări, pe care, prin ambiție, vor reuși să-l paveze cu reușite nenumărate și deosebite.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Parinte spune

    Felicitari XII D

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate